109 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Μιχάλης Τσαντίλας

Waterpipes: Downright Melodies | Legend, 2011

Δισκοκριτικές

Μιχάλης Τσαντίλας

Δύο από τα πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε δισκοκριτική που σέβεται τον εαυτό της είναι, πρώτον, να τοποθετεί το μουσικό έργο που εξετάζει σε σχέση με το ευρύτερο μουσικό περιβάλλον του παρόντος, αλλά και του παρελθόντος, και, δεύτερον, να το συγκρίνει με τις προηγούμενες καταθέσεις του δημιουργού του. Το δεύτερο άλμπουμ των Waterpipes, μπορεί να «χάνει» ελαφρώς ως προς το πρώτο κριτήριο αλλά «κερδίζει» σαφώς ως προς το δεύτερο.
Σίγουρα τα 11 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο εν λόγω άλμπουμ, με φολκ και ποπ συνιστώσες, δεν έχουν να παρουσιάσουν καμιά καινοτομία, δεν μπορούν να αφήσουν έκπληκτο κάποιον που παρακολουθεί, έστω στοιχειωδώς, τα παγκόσμια μουσικά δρώμενα. Αν τα βάλει, όμως, κανείς πλάι σε εκείνα που ακούσαμε στο ντεμπούτο του γκρουπ, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ότι οι Marcel Eringa και Ντένης Παράσχης, οι συνθέτες τους δηλαδή, έχουν κάνει αρκετή πρόοδο στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες. Και αυτό, τελικά, είναι που έχει την περισσότερη σημασία – ο καλλιτέχνης πρέπει μεν να έχει τα αυτιά του ανοιχτά αλλά, στην ουσία, αυτός που πρέπει να ξεπερνά κάθε φορά είναι ο ίδιος ο εαυτός του.
Πέρα από τις σαφώς δυνατότερες συνθέσεις, ο νέος αυτός δίσκος των Waterpipes διαθέτει και σαφώς πιο ενδιαφέρουσες και πλούσιες ενορχηστρώσεις σε σχέση με το επώνυμο άλμπουμ τους του 2008, και αποτελεί, τελικά, μια συμπαγή δουλειά που ακούγεται άνετα ολόκληρη. Μπορεί να μην ξεχωρίζεις άνετα κάποιες από τις συνθέσεις – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει εδώ περισσότερη ομοιογένεια από ό,τι, ίσως, θα έπρεπε – αλλά, συνολικά, το Downrigth Melodies αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση, εύηχη και φωτεινή, ό,τι πρέπει δηλαδή για καλοκαιρινό, αλλά και φθινοπωρινό, soundtrack. Αξίζει να το αναζητήσετε.
 
Tracklist
01 1+1=2
02 Throw The Dice
03 Lost In Time
04 Left To Be
05 Between The Lines
06 For You
07 Break Away
08 Who’s Gonna Tell
09 Murphy’s Law
10 Perfection
11 Rainbow
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Εν αρχή ην ο ήχος κι όχι ο λόγος.
Σταύρος Ξαρχάκος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.