123 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Γιώργος Τζαγάκης

Ως μέλος της ευρέως γνωστής πια και επιτυχημένης καλλιτεχνικής παρέας που αποτελείται απο τη Νατάσσα Μποφίλιου, το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον ίδιο, ο Θέμης Καραμουρατίδης κατάφερε να επικοινωνήσει τις συνθέσεις του στο κοινό και να προβάλλει τις ικανότητές του. Τον περασμένο Οκτώβριο παρουσίασε για πρώτη φορά στο θέατρο Κάππα μια σύνοψη της μέχρι σήμερα καλλιτεχνικής του πορείας,με την προσθήκη δύο νέων τραγουδιών αλλά και αγαπημένων του στιγμών απο το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτός ο δίσκος αφήνει μια αίσθηση τουλάχιστον διαφορετική σε κάποιον που έχει παρακολουθήσει την μέχρι σήμερα καλλιτεχνική του πορεία πλάϊ στη Νατάσσα Μποφίλιου και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Δεν παρουσιάζει συνοχή και ενιαία ατμόσφαιρα,στοιχεία που χάνονται μέσα απο τη διαφορετικότητα των επιλογών που περιλαμβάνονται σε αυτόν. Τα νέα τραγούδια ‘’Μάθε μου να περπατώ ξανά’’ και "Θρυψαλλάκι" παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον,φαντάζουν όμως αδύναμα μπροστά στις επιτυχίες του Καραμουρατίδη που έχει ερμηνεύσει η Νατάσσα Μποφίλιου (‘’Κοίτα εγώ’’,’’Εν λευκώ’’) αλλά και σε κάποια άλλα τραγούδια όπως το εξαιρετικό "Το αίμα" σε στίχους της Στέλλας Βλαχογιάννη. Ο ίδιος ο Καραμουρατίδης αν και ανεπαρκής ερμηνευτικά-δεν είναι πάντως αυτό το πεδίο στο οποίο αξιολογείται-ερμηνεύει με την άδεια του δημιουργού κάποιες απο τις δημιουργίες του. Η ζωντανή αυτή ηχογράφηση δε μεταφέρει στο βαθμό που θα έπρεπε την αίσθηση της ζωντανής παράστασης, την ένταση και τη συμμετοχή του κοινού που παρατηρείται συνήθως στις εμφανίσεις της γνωστής καλλιτεχνικής παρέας. Αν αυτό που παρουσιάζεται στο ‘’Έχω ένα σχέδιο’’ είναι μια αντιπροσωπευτική επιλογή αγαπημένων τραγουδιών του νεαρού συνθέτη απο τη δική του καλλιτεχνική πορεία και όχι μόνο, τότε φαίνεται ότι η καλλιτεχνική του προσωπικότητα διαθέτει κι άλλες πτυχές που δεν έχουν εκφραστεί πλήρως μέσα απο τις παραστάσεις του με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Μέσα απο αυτές τις επιλογές διακρίνει κανείς μια πιο εσωστρεφή και μελαγχολική πλευρά του νεαρού δημιουργού. Ίσως αυτή η συνεργασία των τριών νέων καλλιτεχνών περιορίζει ως συνισταμένη των ικανοτήτων των τριών κάποιες πλευρές της καλλιτεχνικής τους προσωπικότητας.
Το "Έχω ένα σχέδιο" αν και δεν πρόκειται να ικανοποιήσει πλήρως όσους θα περίμεναν να αποτυπωθεί σε αυτό το δίσκο η ένταση και η ατμόσφαιρα των ζωντανών εμφανίσεων του Θέμη Καραμουρατίδη με τη Νατάσσα Μποφίλιου, αν και θα κουράσει με την έλλειψη συνοχής, φαίνεται να είναι τελικά-αποτελείται εξάλλου απο αποκλειστικά δικές του επιλογές-ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της προσωπικότητάς του, αυτής που μένει να αποκαλυφθεί ακόμα περισσότερο σε μελλοντικές του εργασίες.
 
Τα τραγούδια του δίσκου
01 ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ – Θέμης Καραμουρατίδης
02 ΔΙΔΥΜΟΙ ΕΡΩΤΕΣ – Αλέξανδρος Μπουρδούμης
03 Σ’ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΝΩ (intro) – Ορχηστρικό
04 Σ’ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΝΩ – Νατάσσα Μποφίλιου
05 ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ – Ν. Κοντογεώργη, Ελ. Μπενοβία, Κ. Ασπιώτης, Μ. Θεοχάρης
06 ΤΑΓΚΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ – Ορχηστρικό
07 ΚΟΙΤΑ ΕΓΩ – Νατάσσα Μποφίλιου & Γιάννης Χαρούλης
08 ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΪΤΕΣ – Αλέξανδρος Μπουρδούμης
09 THERE SHE GOES MY BEAUTIFUL WORLD – Θέμης Καραμουρατίδης
10 ΕΝ ΛΕΥΚΩ – Νατάσσα Μποφίλιου
11 BEING ALIVE – Θέμης Καραμουρατίδης
12 KOTHBIRO – Θέμης Καραμουρατίδης & Γιάννης Χαρούλης
13 ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ – Ρίτα Αντωνοπούλου
14 ΤΟ ΑΙΜΑ – Θέμης Καραμουρατίδης
15 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Ολοι μαζί
16.ΑΝ ΑΡΓΗΣΩ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ Ι – Ν. Κοντογεώργη, Ελ. Μπενοβία, Κ. Ασπιώτης, Μ. Θεοχάρης, Θ. Καραμουρατίδης
17 ΚΟΙΤΑ ΕΓΩ (encore) – Ολοι μαζί
18 ΜΑΘΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΞΑΝΑ – Θέμης Καραμουρατίδης
19 ΘΡΥΨΑΛΑΚΙ – Γιώτα Νέγκα

Ο δίσκος "Έχω ένα σχέδιο" κυκλοφορεί απο τη Lyra.
 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πατρίδα είναι αυτό που αντέχει η καρδιά του κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί.
Γιώργος Νταλάρας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS