136 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Εύη Αργυρίου

Παύλος Συνοδινός : Μικρές ελπίδες | LYRA, 2010

Δισκοκριτικές

Εύη Αργυρίου

Ο κιθαρίστας του μουσικού δυναμικού της Νατάσσας Μποφίλιου, του Απόστολου Ρίζου και του Γιάννη Χαρούλη μας συστήνει την Αθήνα και τον έρωτα μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ του «Μικρές Ελπίδες».
Ήχος ηλεκτρικός που ντύνει τα δυνατά αλλά και τα πιο ήρεμα κομμάτια του δίσκου σχηματίζει την ροκ ταυτότητα του δίσκου. Παρόλαυτα οι συνθετικές και ενορχηστρωτικές συντεταγμένες είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες χωρίς να σημαίνει ότι στερούνται έμπνευσης και μελωδικότητας. Η καλή υποδομή υπάρχει αλλά δεν αναδεικνύεται. Γι’ αυτό το λόγο ελάχιστα είναι τα κομμάτια που απογειώνονται μουσικά όπως το «Πες μου» και το « Πώς θα σωθώ ξανά».
Ο Παύλος Συνοδινός γράφει για τον έρωτα και την πόλη αποφεύγοντας πολυχρησιμοποιημένα μοτίβα και εκεί ακριβώς αποκτά ενδιαφέρον και υπογραφή ο δίσκος. Στις πολύ καλές στιγμές του ανήκει αναμφισβήτητα το « Όλα ψέμα» το όποιο τραγουδάει ο Γιάννης Χαρούλης και του ταιριάζει απόλυτα. Το ίδιο πετυχημένη είναι και η επιλογή της Νατάσσας Μποφίλιου στο όμορφα μελαγχολικό «Απαγορευτικό» και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου «Μικρές Ελπίδες».
Συνολικά είναι μια αξιοπρεπής δουλειά και μια καλή προσπάθεια η οποία έχει ενδιαφέρον για τον τρόπο που καταγράφεται το σήμερα μέσα από την ματιά του νέου αυτού καλλιτέχνη.
 
Tracklist
01 Η ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ
02 ΠΕΣ ΜΟΥ
03 ΟΛΑ ΨΕΜΑ (Γιάννης Χαρούλης)
04 ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΩ ΞΑΝΑ
05 ΑΠΟ ΦΟΡΑ ΣΕ ΦΟΡΑ
06 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ (Νατάσσα Μποφίλιου)
07 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
08 ΑΣΤΑΡΤΗ
09 SUNDAY NIGHT (Ορχηστρικό)
10 ΜΙΚΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ (Νατάσσα Μποφίλιου)
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άλογα περήφανα οι επιθυμίες μου γονάτισαν κάθισαν χάμω.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS