105 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Εύη Αργυρίου

Μάνος Παπαδάκης: Η μάσκα του Ιούδα | Mega Lakos production

Δισκοκριτικές

Εύη Αργυρίου

Ο Μάνος Παπαδάκης, ένας νέος τραγουδοποιός από την Κρήτη, παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η μάσκα του Ιούδα». Συνδυάζοντας το σύγχρονο ήχο με παραδοσιακά ακούσματα δημιουργεί το δικό του μουσικό δρόμο και αποδεικνύει μέσα από  δώδεκα  τραγούδια πως η παράδοση έχει θέση στη νέα γενιά και στο μέλλον της.
Ο νεαρός τραγουδοποιός υπογράφει τη μουσική και τους στίχους των περισσότερων τραγουδιών του δίσκου. Συνεργάζεται μουσικά με το Μαρίνο Σταμάτη και στιχουργικά με  τους Μαρία Ζαχαράκη, Αργύρη Νταβάκο, Γιώργο Τζαγάκη και τον Κωστή Φωτεινάκη. Η γραφή του είναι άμεση, λιτή , ρεαλιστική. Το «Δυο μου τ’ ορκίστηκες» και η «Εξομολόγηση» ξεχωρίζουν για τη δυναμική των στίχων τους.
Η μουσική του σχηματίζεται από μπαγλαμάδες, θιαμπόλι, τζουρά αλλά και ηλεκτρικές κιθάρες, βιολιά και σαξόφωνο, συνδυασμένα και συγχρονισμένα με έναν τρόπο που δημιουργεί ένα τελείως καινούργιο άκουσμα. Στα τραγούδια «Χίμαιρες» και  «Χρέος» αποτυπώνεται ξεκάθαρα η αισθητική της μουσικής του ταλαντούχου αυτού τραγουδοποιού.
Τέλος, το τραγούδι η «Νεράιδα του Σφεντόνη» στο οποίο συμμετέχει η γλυκύτατη φωνή της Μαριάννας  Πολυχρονίδη  αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα και χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου. Αξίζει να σημειωθεί πως η αισθητική του εξωφύλλου και του εσωτερικού του δίσκου είναι εξαιρετική και σε προδιαθέτει αμέσως για το άκουσμα που θα ακολουθήσει.


Τα τραγούδια του δίσκου
1 ΔΥΟ ΜΟΥ Τ' ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ
2 ΧΡΕΟΣ
3 ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
4 ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ
5 ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ
6 ΧΙΜΑΙΡΕΣ
7 ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΟΥ ΣΦΕΝΤΟΝΗ
8 ΕΣΥ
9 ΤΟ ΝΗΣΙ
10 ΔΕΝ ΤΗ ΠΑΛΕΥΩ
11 ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ
12 ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γράφω τραγούδια για ανθρώπους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν το μουσικό αποτέλεσμα των συνθέσεών μου χωρίς να τους κατατάσσω σε κατηγορίες. Τα καλά τραγούδια μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας και στόχος μου είναι να καταφέρνω να γράφω καλά τραγούδια χωρίς ταμπέλες.
Γιώργος Σαμπάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS