79 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.11.2017
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Εύη Αργυρίου

Απόστολος Ρίζος: Τι είδες που δεν είδα εγώ; | Lyra

Εύη Αργυρίου

Ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας από τον χώρο της δισκογραφίας, ο Απόστολος Ρίζος επιστρέφει με την καινούργια του δουλειά «Τι είδες που δεν είδα εγώ;».  Υπογράφοντας ο ίδιος την μουσική, τους στίχους και την ενορχήστρωση των τραγουδιών, ο νεαρός καλλιτέχνης μας ταξιδεύει στην ιστορία μιας ερωτικής σχέσης μέσα από 14 ατμοσφαιρικά τραγούδια.
Κάθε τραγούδι του δίσκου αντιπροσωπεύει και μια σκηνή αυτής της ερωτικής ιστορίας. Την αρχή της, την συνέχεια της, την ακμή της, την παρακμή της και το τέλος της.
Μέσα από το χρονικό της σχέσης δυο ανθρώπων ο Απόστολος Ρίζος σκιαγραφεί τις συμπεριφορές και τις αδυναμίες τους, αποτυπώνει την βαθειά επικοινωνία που δημιουργείται από το κοινό βίωμα και τέλος καταλήγει στην αυτογνωσία και στην ανακάλυψη του εαυτού τους.
Η μουσική υπόκρουση των τραγουδιών έχει την χαρακτηριστική ταυτότητα του τραγουδοποιού η οποία σχηματίζεται από ακουστικές κιθάρες, φυσαρμόνικα, τρομπέτα, μπάσο και έγχορδα. Η μουσική του δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου με ένα φόντο μελαγχολικό και αποτυπώνει με μεγάλη επιτυχία το αίτημα των τραγουδιών. Οι στίχοι των τραγουδιών έχουν ομοιογένεια ως προς την γραφή, γεγονός που εξυπηρετεί την μετάβαση των τραγουδιών χωρίς να χάνεται η ενότητα που απαιτεί η εξέλιξη της ιστορίας. Ωστόσο κάθε τραγούδι διατηρεί την δική του ταυτότητα και το συνολικό άκουσμα δεν καταλήγει κουραστικό.
Από το δίσκο ξεχωρίζουν το «Μη φύγεις», το «Του νότου οι ζυγοί» και τα «Κόκκινα τριαντάφυλλα». Ο Απόστολος Ρίζος καταφέρνει να εκπληρώσει τον σκοπό του θεματικού του δίσκου με έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό και ευαισθησία.  

Track list
01 Απ’ το πρώτο βλέμμα σου (Σε θέλω)
02 Χείλια σκαλοπάτια
03 Γυναίκα των γκρεμών
04 Βαβυλώνα
05 Μη φύγεις
06 Των ωκεανών αγαπημένο
07 Πολύχρωμο μπαλόνι
08 Σεπτέμβρης
09 Ποτέ δεν είναι αργά
10 Μην κάνεις πίσω
11 Του νότου οι ζυγοί
12 Κόκκινα τριαντάφυλλα
13 Λέξη λέξη
14 Πέρασαν χρόνια


Φωτογραφίες: Μενέλαος Λιόντος
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/11/1989 Δόθηκε στο θέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων που ίδρυσε ο αξέχαστος Μάνος Χατζιδάκις
24/11/1980 Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του ιστορικού δίσκου Εδώ Λιλιπούπολη στα στούντιο της Columbia.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS