94 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
27.04.2018
Ορφέας | Main Feed
Δώρα Παπαδοπούλου

Η Ελένη Πέτα επιστρέφει στη δισκογραφία με έναν επί της ουσίας νέο δίσκο με τον τίτλο «Άρωμα παράξενο», ο οποίος κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τη νεοσύστατη εταιρία Diatono. Πρόκειται για μία δουλειά που πατάει πάνω στο τρίπτυχο συνθέτη - στιχουργού – ερμηνευτή, τους ρόλους του οποίου κρατούν ο Κωστής Ζευγαδέλλης, η Γιώτα Βασιλακοπούλου και φυσικά η Ελένη Πέτα.
Περιλαμβάνει συνολικά έντεκα (11) κομμάτια, δέκα (10) τραγούδια και μία ορχηστρική σύνθεση. Εκτός των τριών συντελεστών του δίσκου θα συναντήσουμε τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Ανδρέου που συνοδεύει στο πιάνο την Ελένη Πέτα στο τραγούδι «Απέναντι μπαλκόνι». Τέλος, ο δίσκος περιλαμβάνει το τραγούδι «Λόγια της σιωπής», από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας της Λουκίας Ρικάκη, που ήταν η αφορμή της παρθενικής συνάντησης των τριών συντελεστών.
Άρωμα παράξενο που ωστόσο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά ενός ακριβού αρώματος. Όμορφο γυάλινο μπουκάλι, υπέροχη μυρωδιά που δε φεύγει από πάνω σου, αίσθηση φρεσκάδας κάθε φορά που το φοράς.
Τα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα της Ελένης Πέτα δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Εδώ σίγουρα κερδίζει το στοίχημα της ερμηνευτικής πληρότητας σε τραγούδια που την έχουν ανάγκη. Το ίδιο και οι πολύ μελωδικές και ιδιαίτερες συνθέσεις του Ζευγαδέλλη. Πρόχειρα θυμάμαι την πανέμορφη «Ηλιαχτίδα» του με την Τσανακλίδου. Η Γιώτα Βασιλακοπούλου που είναι το πιο νέο πρόσωπο στην τριάδα με εξέπληξε με τους απλούς, αλλά γεμάτους εικόνες, παραστάσεις και νοήματα στίχους της. Ο δίσκος αποπνέει μία έμπρακτη μελωδικότητα και μια γλυκιά μελαγχολία. Και τα δύο τα χρειαζόμαστε σε καιρούς στείρους από συναισθήματα και φαντασία. Τα τραγούδια δε μοιάζουν, κάθε τραγούδι κάτι διαφορετικό. Σε ήχο, σε στίχο, σε ενορχήστρωση, σε ερμηνεία, σε κάτι από όλα ή και όλα μαζί. Γι’ αυτό και κυλάει σα νερό, από την αρχή ως το τέλος. Γι’ αυτό και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τραγούδια. Θα το τολμήσω για τα «Κι αν φύγεις», «Κύματα περνούν τα χρόνια μου», «Πια δε μιλώ» και το υπέροχο «Απέναντι μπαλκόνι» με την Ελένη Πέτα και το Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο, που εγώ προσωπικά ακούω και ξανακούω.
Πέντε αστέρια στη δουλειά αυτή, όλα φωτεινά και λαμπερά. Απορώ πραγματικά, γιατί κάτι τέτοιοι δίσκοι δεν παίρνουν εύκολα τη θέση που τους αξίζει στο σημερινό μουσικό τοπίο και πρέπει να αγωνιστούν για αυτό ανάμεσα σε σκουπίδια και αναμασήματα. Δείγματα της δουλειάς αυτής μπορείτε να ακούσετε στο πανέμορφο νέο site της Ελένης Πέτα www.elenipeta.gr. Μην υποκύψετε στα εύκολα της εποχής μας. Πολύ όμορφος δίσκος. Ακούστε τον.

Τα τραγούδια
01 Άρωμα παράξενο
02 Κι αν φύγεις
03 Κύματα περνούν τα χρόνια μου
04 Πια δεν μιλώ
05 Λόγια της σιωπής
06 Απλά
07 Μη ρωτάς
08 Μια νύχτα μόνο
09 Απέναντι μπαλκόνι (Συμμετέχει ο Γιώργος Ανδρέου στο πιάνο)
10. Δίχως φόβο
11. Κύματα (Ορχηστρικό)

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

27/4/1932 Γεννήθηκε στην Αθήνα ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
27/4/1975 Πέθανε ο ρεμπέτης Νίκος Μάθεσης (Τρελάκιας)
27/4/2008 Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Μάριος Τόκας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS