149 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBar



Σαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Δώρα Παπαδοπούλου

Το ένα φέρνει το άλλο. Παρακολούθησα τη live βραδιά του Κώστα Χρονόπουλου στο Κύτταρο, τα είπαμε και με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ορφέα, φυσικό ήταν να μην παραλείψω να ακούσω το νέο του cd. Ο δίσκος με τον τίτλο «Καληνύχτα Barney», εμπνευσμένος από τον Barney, τον ήρωα κινουμένων σχεδίων που σε όλη του τη ζωή αποζητά την ησυχία, είναι ο τρίτος στη σειρά, δίσκος του καλλιτέχνη και κυκλοφορεί από την εταιρία Legend.
Κι αν ο Barney αποζητά την ησυχία, ο Κώστας Χρονόπουλος μάλλον ψάχνει για λογαριασμό μας τη χαμένη παιδική μας ευαισθησία. Γι’ αυτό και σκαρώνει στίχους που πηγάζουν από αυτό που ζούμε και μελωδίες που παραπέμπουν σε αυτό που θα θέλαμε να ζούμε. Ο δίσκος περιλαμβάνει μπαλάντες, ενορχηστρωτικά πλούσιες αλλά και αυθεντικές, χωρίς ήχους – υβρίδια που έχουν συνηθίσει τα αυτιά μας τελευταία. Έχει, δε, ως ερμηνευτής το πλεονέκτημα μιας γλυκιάς και χρωματισμένης φωνής που θα σας θυμίσει αρκετά Μπάμπη Στόκα, αλλά που τη διακρίνει μία ευαισθησία που αποτυπώνεται στα τραγούδια του. Και φυσικά, του χρεώνουμε και σχεδόν το σύνολο της συνθετικής και στιχουργικής πλευράς της δουλειάς αυτής.
Πολλές και καλές οι συμμετοχές στο δίσκο αυτό. Συμμετέχουν ο Γρηγόρης Κλιούμης στο πρώτο τραγούδι του δίσκου «Τέχνη», ο Μάνος Ξυδούς στο τραγούδι «Πόσο κοστίζει η ησυχία» που συνυπογράφει και τους στίχους, ο Απόστολος Ρίζος στο τραγούδι «Παιχνίδια», η Ελένη Πέτα στο τραγούδι «Έμαθα κοντά σου» και τέλος η Ζήνα Αρβανιτίδη στο τραγούδι «Σιωπή».
Στα highlights του δίσκου καταγράφονται η μελωδική φωνή του Χρονόπουλου, το πολύ όμορφο ντουέτο με την Ελένη Πέτα και το ομότιτλο τραγούδι «Καληνύχτα Barney» που κλείνει και την track list. Εν κατακλείδι, είναι γενικά μία καλή δουλειά, με έναν πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη και αρκετές συμμετοχές, που δε θα αφήσει καθόλου παραπονεμένους όλους όσους είναι φαν αυτού του είδους της μουσικής.


Περιεχόμενα
01 ΤΕΧΝΗ (Συμμετέχει ο Γρηγόρης Κλιούμης)
02 ΛΥΠΑΜΑΙ
03 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (Συμμετέχει ο Απόστολος Ρίζος)
04 ΓΕΝΝΗΣΗ
05 ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ
06 ΙΣΩΣ
07 ΕΜΑΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ (Συμμετέχει η Ελένη Πέτα)
08 Η ΛΑΜΨΗ ΣΟΥ
09 ΠΕΤΑΞΕΣ
10 ΣΙΩΠΗ (Συμμετέχει η Ζήνα Αρβανιτίδη)
11 ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΗΣΥΧΙΑ (Συμμετέχει ο Μάνος Ξυδούς)
(Στίχοι: Μάνος Ξυδούς, Κώστας Χρονόπουλος)
12 ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ BARNEY

Μουσική – Στίχοι: Κώστας Χρονόπουλος
Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Legend

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Βαραίνουν τα σώματα μέσα στο χρόνο, σηκώνοντας απάνω τους τη θλίψη τους την ακατάλυτη, σηκώνοντας τη μοναξιά.
Γιώργος Θέμελης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS