125 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Γιώργος Τζαγάκης

Ο Στάθης Δρογώσης μετα τη διάλυση του συγκροτήματος ‘’Τα φώτα που σβήνουν’’(2001) , του οποίου υπήρξε τραγουδιστής και βασικός συνθέτης, ακολούθησε τη δική του προσωπική καλλιτεχνική διαδρομή με σημαντικότερους σταθμούς τους δύο προσωπικούς δίσκους "Ο χειμώνας δε θα ΄ρθει" (2003) και "Άλλη γη" (2006) αλλα και με άλλες σημαντικές συνεργασίες,συμμετοχές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες."Η αγάπη στο τέλος" είναι ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Στάθη Δρογώση με δέκα καινούρια τραγούδια σε στίχους και μουσική του τραγουδοποιού,που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τον ίδιο σε μια νέα δισκογραφική εταιρεία.
Η καλλιτεχνική διαδρομή του Στάθη Δρογώση έως αυτό το δίσκο χαρακτηριζόταν απο ύφος εσωστρεφές και μελαγχολικό που αποτυπωνόταν έκδηλα στα τραγούδια του και έμοιαζε να συνάδει με την προσωπικότητα και τη στάση ζωής του νέου τραγουδοποιού.Όμως αυτός ο δίσκος σηματοδοτεί τη στροφή του Στάθη Δρογώση σ’ έναν ήχο πιο εξωστρεφές,δυναμικό και ζωντανό που δίνει στο δίσκο έναν πιο αισιόδοξo τόνο παρότι οι στίχοι εξακολουθούν να είναι σοβαροί και προβληματισμένοι.
Ο ήχος κυριαρχείται απο κιθάρες και έγχορδα με το συγκρότημα "Δραμαμίνη" και το Μύρωνα Στρατή να έχουν την επιμέλεια της ενορχήστρωσης και να συνδράμουν γενικότερα στην καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου.

Ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Παιδί ξανά", "Η Πηνελόπη" και "Δε σε ξεχνώ"...

"Δε σε ξεχνώ. Σου τραγουδώ. Η αγάπη στο τέλος νικά"...
Πάνω στη γη κάτω απ' τ' αστέρια όλοι γεννιόμαστε αδέρφια.
Σαν μετανάστες σαν παιδάκια ζούμε κλεισμένοι σε δωμάτια.
Φυλακισμένοι μες στο χρόνο, ξεχασμένοι εδώ στο δρόμο,
Το χέρι ποιος θα μας το πιάσει; Ποιος θα βρεθεί να μας φωνάξει;
"Η φυλακή δεν είναι αληθινή... Ψυχή μου!"
"Δε σε ξεχνώ. Σου τραγουδώ. Η αγάπη στο τέλος νικά"...
Τα τραγούδια του δίσκου
01. Box
02. Μην το πεις πουθενά
03. Παιδί ξανά
04. Δε σε ξεχνώ
05. Νύχτα
06. Πηνελόπη
07. Απλό τραγούδι
08. Φυλακή
09. Τα μεγάλα στελέχη
10. Το γέλιο σου
11. Δε σε ξεχνώ (ακουστικό)
Ο δίσκος ‘’Η αγάπη στο τέλος νικά’’ κυκλοφορεί απο τη Lyra.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γράφω τραγούδια για ανθρώπους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν το μουσικό αποτέλεσμα των συνθέσεών μου χωρίς να τους κατατάσσω σε κατηγορίες. Τα καλά τραγούδια μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας και στόχος μου είναι να καταφέρνω να γράφω καλά τραγούδια χωρίς ταμπέλες.
Γιώργος Σαμπάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του