110 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2017
Ορφέας | Main Feed
Χρύσα Σωφρονά

Στα τέλη του 2008 κυκλοφόρησε από το label της Artway-Τεχνότροπον ένα ιδιαίτερα διδακτικό μουσικό παραμύθι, με τίτλο "Το Παραμύθι της Γέφυρας". Η "περιπέτεια" του Παραμυθιού της Γέφυρας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2006 από μια ιδέα του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιοπούλου. Μαζί με παιδιά από το Δήμο Ρίου, με την υποστήριξη της Γέφυρα Α.Ε., και σε συνεργασία με το εργαστήριο εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, έγραψαν και ζωγράφισαν το Παραμύθι της Γέφυρας, στο πλαίσιο της "Πολιτείας για παιδιά 2006". Οι εκδόσεις Πατάκη το έκαναν βιβλίο, ο ταλαντούχος νέος συνθέτης Βύρων Κατρίτσης το μελοποίησε, και η Artway-Τεχνότροπον με τη χορηγία της Γέφυρα Α.Ε. το κυκλοφόρησε σε CD, στο οποίο η Πέμη Ζούνη και ο Γιάννης Βόγλης αφηγούνται μαζί το μουσικό παραμύθι.

Το Παραμύθι της Γέφυρας είναι εμπνευσμένο από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ένα τεράστιο τεχνολογικό και κοινωνικό έργο το οποίο τα παιδιά βλέπουν καθημερινά, και έχει αντιπολεμικό μήνυμα. Αφηγείται την ιστορία δύο πολιτειών που ήταν χτισμένες αντίκριστα και τις χώριζε μόνο ένα στενό κομμάτι θάλασσας. Οι κάτοικοί τους ζούσαν αγαπημένοι μέχρι που ένας πετρόκαρδος δράκος από ζήλεια για την αγάπη και την ομόνοια μεταξύ τους, έγινε βασιλιάς όλης της περιοχής σκορπίζοντας το μίσος και τη διχόνοια. Όμως τα παιδιά των δύο πολιτειών κατάφεραν να νικήσουν τον δράκο και να επαναφέρουν την αγάπη δημιουργώντας μια γέφυρα!
Η έκδοση, την οποία κοσμούν οι ζωγραφιές των παιδιών του Ρίου (χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο του ενθέτου, στο οποίο τα παιδιά ζωγράφισαν τη γέφυρα σαν ουράνιο τόξο!) είναι εξαιρετική και είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για τους μικρούς μας φίλους, φτιαγμένο από τα παιδιά για τα παιδιά. Παράλληλα επιτελεί και κοινωνικό έργο, αφού μέρος των εσόδων από το CD θα διατεθεί στα Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ.) Πάτρας και Ναυπάκτου.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δε με αφορούν. Τί θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να ‘στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε: «Αντιστάθηκε το 1941 - 1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967 - 1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989 - 1996 στην ηθική σήψη». Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια.
Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης (1922 - 2011), νομικός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS