100 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.05.2018
Ορφέας | Main Feed

Η δισκογραφία σήμερα

Ορφέας

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Φωτεινή Δάρρα. «Φεύγα», «Λένη», «Δελτίο Ανέμων», «Οι Μάγισσες της Σμύρνης». Επανακυκλοφορούν από την MBI.
Μια ευαίσθητη γυναικεία φωνή με τεράστια εκφραστική δύναμη που ανταποκρίθηκε ιδανικά στις συνθετικές εξομολογήσεις ενός από τους πιο αξιόλογους και δραστήριους συνθέτες της Ελλάδας σήμερα. Τέσσερα cds μελωδικών στιγμών που ανέδειξαν το καλλιτεχνικό δίδυμο και πλαισίωσαν επιτυχημένα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, επανακυκλοφορούν τώρα από την MBI για να μην λείψουν από καμία δισκοθήκη.


«Φεύγα»
Με μουσική υπόκρουση και τραγούδια που πραγματικά αρμόζουν σε μια σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου «ντύνει» μουσικά το σήριαλ του Mega Channel «Φεύγα», σε σενάριο Μανίνας Ζουμπουλάκη και σκηνοθεσία Λάμπη Ζαρουτιάδη. Ερμηνεύτρια του δίσκου η Φωτεινή Δάρρα.

«Λένη»
Η μουσική από την τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Λένη», είναι η έβδομη τηλεοπτική μουσική επένδυση που συνθέτει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για σενάριο της Μιρέλας Παπαοικονόμου και το δεύτερο με τη Φωτεινή Δάρρα. Πολύ σημαντικό γεγονός σε αυτό το δίσκο είναι η «συνάντηση» μέσα στο χρόνο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον μεγάλο Έλληνα στιχουργό και ποιητή Νίκο Γκάτσο. Ο δίσκος περιέχει τέσσερα τραγούδια με ανέκδοτους στίχους του.
 
 
 
«Δελτίο Ανέμων»
Τραγούδια ερωτικά μα όχι αισθηματικά, απλά στην εκφορά τους χάρις στην κατασταλαγμένη τους άποψη στον λόγο, βρίσκουν στη σπάνιου ερωτισμού φωνή της Φωτεινής Δάρρα μια ιδανική ερμηνεία. Το «Δελτίο Ανέμων» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Φωτεινής Δάρρα, ο δίσκος όμως αυτός είναι ταυτόχρονα προσωπικός και για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου ως συνθέτη.

«Οι Μάγισσες της Σμύρνης»
Η μουσική και τα τραγούδια από τη πετυχημένη σειρά του ΜΕGΑ «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» - μεταφορά του best seller της Μάρας Μεϊμαρίδη από τον σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη. Στον τομέα του λόγου δημιουργοί είναι οι Διονύσης Καψάλης, Κώστας Φασουλάς και Ηλίας Κατσούλης που υπογράφουν τους στίχους των τραγουδιών.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/5/1942 Πέθανε ο συνθέτης Παναγιώτης Τούντας
23/5/1943 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού
24/5/1941 Γεννήθηκε ο αμερικανός τραγουδιστής Μπομπ Ντύλαν
24/5/1974 Έφυγε από τη ζωή ο αμερικανός πιανίστας της jazz Edward Kennedy "Duke" Ellington