168 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBar



Σαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
27.07.2017
Ορφέας | Main Feed
LUIS BORDA
Αναζήτηση με tags

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ – LUIS BORDA
«Από την Κρήτη στο Μπουένος Αιρες»

Παρασκευή 6/12 – ώρα έναρξης: 22.30




«Πίσω από κάθε ανάταση μια κιθάρα περιμένει να πάρει τα λόγια και να τα ταξιδέψει από χείλη σε χείλη. Δεν είναι λίγο αυτό…» (Οδυσσέας Ελύτης)

Η αισθαντική φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη, συναντά τον κιθαριστή και μαέστρο του «Tango Nuevo», Luis Borda. Η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του αργεντινού δεξιοτέχνη, ενώ σμίγει με μεσογειακές μελωδίες και ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα σ’ ένα απογειωτικό κρεσέντο.

Τραγούδια χωρίς σύνορα και χωρίς εποχή, από μια φωνή με μεγάλη εκφραστικότητα και μια ομάδα μουσικών που καταφέρνει να συγκεράσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Μαζί και με αφορμή την δισκογραφική συνεργασία που ετοιμάζουν, θα κάνουν δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, στις 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 6 Δεκεμβρίου στο Half Note.

Στην παράσταση ακούγονται, επίσης, με τη συνοδεία του εξαιρετικού Θοδωρή Βουτσικάκη στη φωνή, κομμάτια από παλαιότερες δισκογραφικές εργασίες της ερμηνεύτριας, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις τού, επί χρόνια συνεργάτη της, Κώστα Αθυρίδη.

Συμμετέχουν:
Λευτέρης Ανδριώτης – κρητική λύρα
Ανδρέας Ζιάκας – κλασική κιθάρα
Θοδωρής Βουτσικάκης – τραγούδι
Στο πιάνο ο Κώστας Αθυρίδης






HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)
Τιμές εισιτηρίων:  10 eur (bar) – 15 eur (σε τραπέζι)
Ωρα έναρξης: 22.30

Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

  
 


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην ευρύτερη οικογένειά της υπήρχαν, ανέκαθεν, μαντιναδολόγοι και μουσικοί, με αποτέλεσμα ο λόγος και η μουσική να στιγματίσουν από νωρίς τη ζωή και τις επιλογές της. Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Δέσποινα Κάτσαρη, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τη Julie Massinο και υποκριτικής στο «Θέατρο των Αλλαγών».
Συνεργάστηκε επί σκηνής με τον Μανόλη Μητσιά, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Παντελή Θαλασσινό, την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης, τον Γιώργο Ζήκα, τον Γιώργο Καζαντζή, τους ρεμπέτες Δημήτρη Ευσταθίου και Θοδωρή Πολυκανδριώτη, τον Omar Gil Segovia, τον David Garcia κ.α. Από το 1996 βρίσκεται στη δισκογραφία, ενώ από το 1998, ξεκινάει μια μακριά συνεργασία με τον συνθέτη Κώστα Αθυρίδη (δημιουργική ομάδα Gaia), ως ερμηνεύτρια και στιχουργός.
Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στον τόμο «Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες» (εκδ. «Ωρίων» - 2008) και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Πνευματική Ζωή» (2009-2011). Το 2011 εκδόθηκε το έμμετρο παραμύθι «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» σε κείμενα δικά της και μουσική του Κώστα Αθυρίδη.
Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο/2cd «Alexander Rock Opera» σε μουσική Κώστα Αθυρίδη και λιμπρέτο της Penny Turner, όπου υποδύεται τη μούσα Κλειώ, ενώ η ίδια έχει επιμεληθεί και τη μετάφραση του έργου από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, συνεχίζει τα lives και τις συναυλίες με τη μουσική της παρέα Gaia+, ενώ τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται με τον αργεντινό κιθαριστή και τραγουδοποιό Luis Borda για τη δημιουργία μιας καινούριας δισκογραφικής εργασίας με έντονο αργεντίνικα, αλλά και ελληνικά στοιχεία.
Τον Δεκέμβριο του 2013 θα κάνουν δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας και ζωντανά αυτή τη συνεργασία, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Half Note.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
Στου Νότου τις Φωτιές (1996),
Κράτα Γερά (1998),
Για μια Γυναίκα κι ένα Αυτοκίνητο (ΑΝΤ1-2001),
Sexual Instinct (2003),
Σύννεφα (2004),
Σε τόνο μπλε mediterrane (2006),
Βραδινό Δελτίο (2008),
Gaia-Action St (2009),
Το Μικρό Μυστικό της Ζωής (2011)
Alexander Rock Opera (2012)



LUIS BORDA

Ο Luis Borda, αργεντινός κιθαριστής και συνθέτης, είναι σήμερα ένας από τους  διεθνώς αναγνωρισμένους συνθέτες και ερμηνευτές του τάνγκο. Με τη μουσική του έδωσε στο σύγχρονο τάνγκο μια νέα δυναμική, ώστε θεωρείται από το διεθνή τύπο ως ένας από τους πιο σημαντικούς νεωτεριστές του λεγόμενου «Tango Nuevo».

Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από ζωντάνια, δεξιοτεχνία και ισχυρή αλληλεπίδραση της μουσικής του με το κοινό. Από το 1996 ζει και δημιουργεί στην πόλη του Μονάχου. Έχει δώσει συναυλίες σε σημαντικές μουσικές αίθουσες όπως Academia de Bellas Artes de Praga στην Δημοκρατία της Τσεχίας, στο Auditorio Carl Orff του Μονάχου, στο Minoritensaal en Graz στην Αυστρία, στο Teatro Municipal στη Σιγκαπούρη, στο Rheingau Musik Festival στη Γερμανία, στην περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στο Festival Buenos Aires Tango στην Αργεντινή κ.α. Έχει πειραματιστεί με νέες ενορχηστρωτικές φόρμες, όπως το τρίο "Orientacion", όπου το αραβικό λαούτο του Roman Bunka, το βιολοντσέλο του Jost Hecker και η δική του κιθάρα δημιουργούν μια γέφυρα της ανατολικής μουσικής, της τζαζ και του τάνγκο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά CDs από όπου ξεχωρίζουν το «De Madrugada» του Luis Cardei,  το «Manzi, Caminos de Barro y Pampa» και το «Entre Suenos» της Lidia Borda, ενώ έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές παραγωγές, θεατρικά έργα και χοροθέατρο.

Τον τελευταίο καιρό γράφει τραγούδια για την εξαιρετική φωνή της ελληνίδας ερμηνεύτριας Γεωργίας Βεληβασάκη, με την οποία ετοιμάζει μια νέα δισκογραφική παραγωγή με έντονα τα αργεντίνικα, αλλά και τα ελληνικά ηχοχρώματα.

Δισκογραφία:
1986 Ave Rock (Prodisa)
1986 Luis Borda Quinteto (Circe,)
1987 Trialogo (Circe, Buenos Aires)
1988 Danza Primera (Melopea, Buenos Aires
1990 Arrabal Amargo (Melopea)
!995 Lνnea de Tango (jazz & Fusiσn)
1997 Nouveau tango (Hammer Musik GmbH)
1999 Adiσs Buenos Aires (BMG)
2002 Hecho (Tνpica Records, Buenos Aires)
2004 El Alba (Enja Records)
2005 Orientaciσn (Enja Records)
2008 Chicas de Otros Barrios (Enja Records/Aqcua Records)
2010 Tangos Brujos (Galileo Medien)

Film Music
- Tangos, Adios Buenos Aires“
Regie: Arne Birkenstock - ZDF / Arte (2005)
- Der Letzte Applaus“
Regie: Gernαn Kral – Happiness (2008)
- Ich habe es Dir nie erzhelt
Regie: Johannes Frabik – ZDF (2011)


http://www.luisborda.com

 
Powered by Tags for Joomla

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο καλλιτέχνης δεν είναι ο πιο ευαίσθητος άνθρωπος. Η αποστολή του είναι να εκφράζει τη ζωή με αισθητικό τρόπο.
Γιάννης Ζουγανέλης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

27/7/1948 Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος
27/7/1953 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου (Αγλαΐα Δημητριάδου)
27/7/1992 Έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο η ηθοποιός Τζένη Καρέζη

ΤΥΧΑΙΑ TAGS