119 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
21.06.2018
Ορφέας | Main Feed
Γαρυφαλιά Κουτσογιάννη
Τακτικός Συνεργάτης / Αρθρογράφος

Επικοινωνία


Με λίγα λόγια
Η Γαρυφαλιά Κουτσογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου του τμήματος "Ελληνικός Πολιτισμός". Από μικρή λάτρευε την καλή ελληνική ποιοτική (έντεχνη) μουσική και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών ,διατηρώντας για αρκετά χρόνια (92΄-97΄) την εκπομπή με τίτλο "Ελληνικά Μουσικά Κύματα" στο ελεύθερο τότε ραδιόφωνο. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες με τις οποίες ασχολήθηκε επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, σκηνογραφίας, υποκριτικής και χορού.
   Η αγάπη της για την μουσική την οδηγούν σε μουσικές  σπουδές σε Ωδείο, όπου έχει την τύχη να συμμετάσχει σε ένα 2ετές σεμινάριο Φωνητικής και Μουσικής Εξερεύνησης με καθηγητές την κα Αναστασία Μουτσάτσου, την κα Ελένη Πέτα και τον κο Παναγιώτη Μάργαρη. Συμμετέχει σε συναυλίες -αφιερώματα σημαντικών δημιουργών, ερμηνεύοντας κομμάτια των Λ. Μαχαιρίτσα, Θ. Μικρούτσικου, Ν. Μαυρουδή και Α. Ιωαννίδη. Η δασκάλα φωνητικής της κα Μάρα Παπαχρήστου ανακαλύπτει και την οδηγεί από το Ελαφρό στο τμήμα Μονωδίας Κλασικού Τραγουδιού.
   Συμμετέχει τον Ιούνιο του 2011 στον χορό της Οπερέτας του Θ. Σακελλαρίδη "Η Κόρη της Καταιγίδος" του Φεστιβάλ Αθηνών.
   Έως και σήμερα είναι μέλος σε τέσσερις Χορωδίες, εκ’ των οποίων οι τρεις ασχολούνται με την Εκκλησιαστική μουσική και το Παραδοσιακό τραγούδι.

 


Επικοινωνήστε με το συντάκτη


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι.
Οδυσσέας Ελύτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/6/1973 Ανέβηκε στο θέατρο "Αθήναιον" η θεατρική παράσταση "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με το ίδιο και τη Τζένη Καρέζη στους πρώτους ρόλους και το Νίκο Ξυλούρη στα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου. Ένα έργο καταδίκη της χούντας, λίγο πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και την πτώση της