89 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBar



Σαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
25.02.2018
Ορφέας | Main Feed
Κώστας Λαδόπουλος
Επικοινωνία


Με λίγα λόγια
Ο Κώστας Λαδόπουλος είναι κάτι μεταξύ ενός ιδιότυπου εντόμου και στυλίτη. Γεννήθηκε στην κάποτε ήσυχη παραλία της Θεσσαλονίκης και από νωρίς σημαδεύτηκε από ένα άτεχνο κολάζ του πατέρα του που είχε τον τίτλο, ”Όταν καίγεται η ομελέτα στο μαγειρείο των Αγγέλων”, την ιστορία του ήσυχου ταύρου Φερδινάνδου και τον Aldous Huxley που εν έτει 1955, περιέγραφε τον άνθρωπο του 2000 μ.Χ.
Όλη του η ζωή ήταν μιά συνεχής περιπλάνηση σε χώρες, σπίτια, επαγγέλματα, ασχολίες, ομάδες ανθρώπων. Στάθηκε αδύνατο να αυτοπειθαρχηθεί και δε το μετάνιωσε.
Τώρα πιά ζει σε μιά εκνευριστικά ήσυχη, αλλά και υστερική, μετα-βιομηχανική κοινωνία της Βόρειας Ευρώπης και ατενίζει τα σύννεφα από ένα μπαλκόνι στον 6ο όροφο. Καταγίνεται, μεταξύ άλλων, με καταδύσεις στο βουλιαγμένο κόσμο του ρεμπέτικου, πλησιάζοντάς τον κάτω από μιά ανήσυχη οπτική γωνία που κανείς δε φαίνεται να την καταλαβαίνει, πράγμα απόλυτα φυσικό και αδιάφορο.
Ο χρόνος τον έχει ξεχάσει, υγιαίνει και το αυτό εύχεται και σε σας.
Links / Επικοινωνία
Μπορείτε να πάρετε μιά γεύση από τα πράγματα που ψαύει, ψάχνει, ψαχουλεύει, στα παρακάτω blogs:
elkibra-rebetiko.blogspot.com (Thorax and Mind)
elkibra-rebetiko2.blogspot.com (in English)
elkibra-rebetisses.blogspot.com
elkibra-Nouros.blogspot.com
elkibra-Ritaabadzi.blogspot.com
elkibra-Sofiaabadzi.blogspot.com
elkibra-machine.blogspot.com



 


Επικοινωνήστε με το συντάκτη














ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κατάγομαι από μια οικογένεια που έζησε την τουρκική εισβολή και έχασε τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον αρκετά φτωχό – ασχέτως αν στην πορεία οι γονείς μου ορθοπόδησαν και προχώρησαν. Όσο κι αν μεγαλώσεις, τα βιώματά σου δεν σε εγκαταλείπουν. Δεν έχω χάσει λοιπόν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Βιώνω απόλυτα αυτό που συμβαίνει γύρω μας
Μιχάλης Χατζηγιάννης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

25/2/1943 Γεννήθηκε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Μπητλς Τζωρτζ Χάρισον
25/2/1973 Ο Νίκος Κοεμτζής σκοτώνει τρεις αστυνομικούς για μία "παραγγελιά" στο κέντρο Νεράϊδα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος με αφορμή το περιστατικό θα γράψει το τραγούδι "Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο"
26/2/1969 Κάνει πρεμιέρα η ταινία "Ζ" του Κώστα Γαβρά με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού και με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη