118 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέα πρόσωπα

Τάσος Π. Καραντής

Ο Ορφέας φιλοξενεί μια νέα καλλιτέχνιδα, την Παυλίνα Κωνσταντίνου. Από μικρή λάτρευε τη μουσική, ενώ στην ηλικία των 16 αρχίζει να γράφει τους πρώτους της στίχους. Λίγα χρόνια αργότερα, έχοντας πια ωριμάσει συνεργάζεται ως τραγουδίστρια με σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου. Αμέσως καταφέρνει να ξεχωρίσει για την υπέροχη και χαρακτηριστική φωνή της, αλλά και για τον μοναδικό χαρακτήρα της. Εμείς τη συναντήσαμε και μας μίλησε για την ίδια, την καριέρα της και τα μελλοντικά της σχέδια.

 

Παυλίνα, χαιρόμαστε πολύ που είσαι σήμερα κοντά μας! Όταν άκουσα τα νέα σου τραγούδια εντυπωσιάστηκα. Ρώτησα να μάθω περισσότερα. Πες μας λίγα λόγια για σένα να σε γνωρίσουμε.
Είμαι η Παυλίνα, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982 και το μόνο πράγμα που δεν αποχωρίστηκα ποτέ από παιδί είναι η μουσική. Μεγάλωσα, ασχολήθηκα με διάφορα, σπούδασα, αλλά εν τέλει με κέρδισε -όπως ήταν αναμενόμενο- η τέχνη.

Ασχολείσαι με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Ήθελες από τότε να ασχοληθείς επαγγελματικά ή προέκυψε στην πορεία;
Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που με «κρατούσε» από το να ασχοληθώ εξαρχής επαγγελματικά με τη μουσική ήταν ότι, ως παιδί, βλέποντας την ακατάπαυστη ενασχόληση των Μ.Μ.Ε. με την προσωπική ζωή των καλλιτεχνών κι όχι με τη δουλειά τους, σκεφτόμουν ότι στο μέλλον θα ήθελα η προσωπική μου ζωή να είναι προσωπική. Όχι κρυφή, αλλά ούτε και πρώτο θέμα σε τηλεοπτικές εκπομπές και κίτρινα έντυπα. Μου πήρε πολλά χρόνια να αντιληφθώ ότι αυτή η «ενασχόληση» σπάνια προκύπτει μονομερώς.

Οι δικοί σου άνθρωποι, οι φίλοι, οι συγγενείς σου τι σου λένε συνήθως γι΄ αυτό; Σε αποθαρρύνουν ή είναι πάντα σύμφωνοι με τις επιλογές σου και πόσο μετράει για σένα η γνώμη τους;
Όταν ξεκίνησε η απλή ερασιτεχνική ενασχόληση με τη μουσική είχα μόνο ενθάρρυνση από το περιβάλλον μου. Όταν έγινε αντιληπτό ότι το βλέπω πιο σοβαρά κι ότι σκόπευα να το "κυνηγήσω"...ξεκίνησε ένας..."ήπιος πόλεμος" από τον οικογενειακό μου κύκλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό επηρέαζε την ψυχολογία μου,  αλλά ποτέ τις επιλογές μου. Οπωσδήποτε μετράω τη γνώμη των ανθρώπων που είναι κοντά μου, όμως τις επιλογές τις κάνω εγώ. Η ζωή είναι δική σου και πρέπει να τη ζεις όπως εσύ επιλέγεις. Αν ακολουθείς τις επιλογές, τα "πρέπει" και τα "θέλω" των άλλων, τότε μάλλον ζεις τη ζωή που επιλέγουν εκείνοι. Κι εγώ θέλω να ζήσω τη δική μου ζωή.

Γνωρίζω ότι σου αρέσει να γράφεις στίχους. Συνήθως γράφεις για γεγονότα ή καταστάσεις που αφορούν εσένα την ίδια και την προσωπική σου ζωή ή το αποφεύγεις; Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία ή πρόκληση για έναν στιχουργό;
Η αλήθεια είναι ότι γράφω κυρίως για προσωπικές εμπειρίες και γεγονότα. Άλλωστε αυτό ακόμη κι αν θες να το αποφύγεις δεν γίνεται γιατί ο στίχος απλά έρχεται ξαφνικά και εισβάλλει στο κεφάλι σου. Δεν το ελέγχεις. Η μεγαλύτερη πρόκληση; Ακούω πολύ συχνά ότι ο καλός στίχος είναι αυτός που βγαίνει από την ψυχή. Εγώ νομίζω ότι όλοι ερωτευόμαστε, αγαπάμε, δίνουμε, θυσιάζουμε, πονάμε, κλαίμε, θυμώνουμε και ξεσπάμε. Μα η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε όλοι να το εκφράσουμε με τον ίδιο τρόπο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν στιχουργό είναι να καταφέρει να εκφράσει αυτό που θέλει με έναν τρόπο που θα «μιλάει» στην ψυχή του ακροατή. Αυτό.

Πρόσφατα συνεργάστηκες με τον Δημήτρη Λιόλιο, ο οποίος έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε ορισμένα τραγούδια σου. Πες μας μερικά λόγια γι΄ αυτή σας τη συνεργασία;
Διδακτική εμπειρία. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Δημήτρης είναι σπάνιος άνθρωπος και σπάνιος καλλιτέχνης. Ο Δημήτρης με "μελέτησε" για να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Προσπάθησε να με καταλάβει για να φτιάξει κάτι που να ταιριάζει σε μένα. Και τα κατάφερε.

Δεδομένου ότι κι εσύ γράφεις στίχους γιατί επέλεξες τον Δημήτρη Λιόλιο εν προκειμένω;
Με μόνο κριτήριο τη δουλειά του .Απλώς άκουσα τη δουλειά του...και αυτό ήταν!

Νιώθεις ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού και την απήχηση που έχει η δουλειά σου; Ποια πιστεύεις ότι είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν καλλιτέχνη;

Ναι, μέχρι τώρα η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή. Δεν βιάζομαι όμως. προτιμώ να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Η μεγαλύτερη επιβράβευση θαρρώ πως είναι η αναγνώριση. Όμως η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις με τη μουσική. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το καταφέρνουν όλοι οι καλλιτέχνες, ακόμη κι όταν έρχεται η αναγνώριση.

Παυλίνα, πες μας, μια σημαντική στιγμή για μέχρι σήμερα; Εάν μπορούσες να γυρίσεις πίσω το χρόνο, θα άλλαζες κάτι;
Παραδέχομαι ευθέως, χωρίς φόβο και πάθος, ότι ναι, έχω μετανιώσει για πράγματα που έχω κάνει. Όμως, αν τα άλλαζα, δεν ξέρω που θα με οδηγούσαν οι διαφορετικές επιλογές μου. Οπότε, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια στιγμή μέσα στην πορεία της ζωής μου. Πιστεύω όμως ότι το σημαντικότερο... στάδιο της ζωής μου ήταν αυτό που συνειδητοποίησα ακριβώς τι θέλω από τη ζωή μου.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει 2 υπέροχα τραγούδια σου, μέσω διαδικτύου εάν δεν κάνω λάθος. Είναι στα άμεσα σχέδια σου να κυκλοφορήσει κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ;

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη...αν και η αλήθεια είναι πως κλίνω προς τα κει! Θα δούμε, θα εξαρτηθεί απο πολλά.

Πιστεύεις ότι οι γυναίκες καλλιτέχνιδες αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες και εμπόδια στο να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο αυτό;
Δεν νομίζω ότι τα εμπόδια και οι δυσκολίες κρίνονται απο το φύλλο του καλλιτέχνη. Οι απαιτήσεις και τα εμπόδια πλέον είναι πάρα πολλά και για τα δυο φύλλα. Είναι άτοπο να μιλάμε δυσκολίες με γνώμονα το φύλλο.

Ποιούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες θαυμάζεις; Έχεις επιρροές από αυτούς;
Μπορώ να σου λέω ως αύριο. Καταρχήν να διευκρινίσω ότι έχω πολύ ευρείς μουσικούς ορίζοντες, ακούω πάρα πολλά είδη μουσικής. Πιστεύω ότι σε όλους τους μουσικούς χώρους υπάρχουν αξιόλογες δημιουργίες. Επιρροές... Οι μόνες που μπορώ αντιληφθώ είναι από τα blues... όταν πέρασα σε αυτόν τον χώρο άλλαξε όλη η μουσική μου αντίληψη.

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα ήθελα να σε ρωτήσω αυτό τον καιρό εμφανίζεσαι σε κάποια σκηνή; Πού μπορεί ο κόσμος να έρθει και να σε απολαύσει;
Το επόμενο live έχει κλείσει για την Πέμπτη 31 του Γενάρη στο BatCity και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί.

 

 

 


Σας παρουσιάζουμε την Παυλίνα Kωνσταντίνου

και το 2ο προσωπικό της single "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ"...!

 

Η Παυλίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η κλίση της προς τη μουσική και ιδιαίτερα το τραγούδι ήταν εμφανής από πολύ μικρή ηλικία. Στη διάρκεια της εφηβίας ασχολείται με το μόντελινγκ και τον αθλητισμό, η μουσική όμως ήταν αυτή που την κέρδισε και έγινε η μοναδική προτεραιότητά της. Σε ηλικία 16 χρονών ανακαλύπτει το ταλέντο της στο να γράφει στίχους.
Το 2003 συνεργάζεται με τα "Γυμνά Καλώδια" και λίγο αργότερα συμμετέχει ως στιχουργός στη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά. Το 2004 αποφοιτεί από το βιολογικό τμήμα του ΕΚΠΑ και ξεκινάει τη μουσική της πορεία πιο συνειδητοποιημένα, συμμετέχοντας ως τραγουδίστρια σε διάφορα rock και blues συγκροτήματα. Η πορεία της συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς και το 2005 ηχογραφεί με το συγκρότημα "Δαίδαλος" το ομώνυμο LP single με δύο τραγούδια.
Έπειτα από ένα διάστημα πειραματισμών κα μουσικών αναζητήσεων, την άνοιξη του 2012, συνεργάζεται με τον Δημήτρη Λιόλιο, ο οποίος της γράφει τη μουσική και το στίχο για πέντε τραγούδια, ενώ υπογράφει τη studio παραγωγή της επερχόμενης δισκογραφικής της κυκλοφορίας.

Εμείς σας παρουσιάζουμε ακόμα ένα υπέροχο τραγούδι της με τίτλο "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ", το οποίο είναι στη διάθεσή σας για μετάδοση.


ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!

FB Official Page http://www.facebook.com/PavlinaKonstantinouPavlina

 

Παυλίνα Κωνσταντίνου- " Νυχτώνει" ( youtube video )

http://www.youtube.com/watch?v=8-L-65HUvcU&feature=youtu.be

 

Παυλίνα Κωνσταντίνου- "Δεν είμαι εγώ" (youtube video)

http://www.youtube.com/watch?v=YyNbQxyPyyE&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Όταν ψήλωσαν τα σπίτια, χώρισαν κι οι άνθρωποι. Ξεχάσαμε τις ζωές μας. Φλυαρούσαμε μόνο για τις ζωές των άλλων. Πότε σε ρώτησαν «πως νιώθεις;». Μόνο ο γιατρός μου έκανε αυτήν την ερώτηση.
Χάρις Αλεξίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης
20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS