150 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Σάκης Ιντζεβίδης

Τζένη Σουλκούκη & Deppy «Je suis Mαλάκω»

Νέα πρόσωπα

Σάκης Ιντζεβίδης

Όλα ξεκίνησαν όταν είδα το video του τραγουδιού "Je suis Mαλάκω". Ως θαυμαστής της διαφορετικότητας και της έξυπνης προσέγγισης ενός θέματος θέλησα να παρουσιάσω τους δημιουργούς-συμμετέχοντες αυτής της δουλειάς. Ύστερα από έρευνα (να `ναι καλά το διαδίκτυο) ανακάλυψα τις δυο πρωταγωνίστριες και τις κάλεσα σε μια κουβέντα, για να τις γνωρίσουν οι παραπάνω από 34.000 άνθρωποι που άκουσαν μέχρι τώρα το τραγούδι. Η Τζένη Σουλκούκη και η Deppy είναι δυο νέα πρόσωπα, δυο χαρακτήρες διαφορετικοί, που όμως λειτουργούν με κοινό παρονομαστή την μουσική. Το ραντεβού με το κοινό τους το δίνουν προσεχώς στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Κεραμεικός, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 20.30 και σας περιμένουν.


Καλησπέρα σας. Ποιες είναι οι γνώσεις και οι εμπειρίες σας στον χώρο της μουσικής ατομικά, και κάτω από ποιες συνθήκες γνωρίζεσθε οι δυο σας;
Τζένη Σουλκούκη: Καλησπέρα, κι ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας πάνω στη δουλειά μας. Eγώ σπούδασα πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, στο οποίο και εργάζομαι ως δασκάλα πιάνου και συνοδός πιάνου. Επίσης από το 2010 είμαι η πιανίστα της παιδικής-νεανικής χορωδίας Rosarte. H χορωδία είναι ο συνδετικός κρίκος της γνωριμίας μου με τη Deppy!
Deppy: Καλησπέρα σας! Εγώ φέτος αποφοίτησα από το μουσικό σχολείου του Αλίμου. Σπουδάζω κλασσικό τραγούδι και πιάνο. Επίσης, είμαι μέλος της χορωδίας Rosarte. Κατάγομαι από μουσική οικογένεια, η μαμά μου είναι σοπράνο και είναι ο λόγος που έδωσα την πρώτη μου συναυλία σε ηλικία 4 ετών. Από τότε έχω λάβει μέρος σε πάρα πολλές συναυλίες κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και σε όπερες και συναυλίες ως χορωδός της Rosarte.

Είστε οι δυο πρωταγωνίστριες του "Je suis Mαλάκω", μια οπτικοποίηση τραγουδιού που ξεπέρασε τις 34.000 ακροάσεις. Ποια από τις δυο σας συνέλαβε την ιδέα και τους στίχους; Περιμένατε τόσο μεγάλη ακροαματικότητα του video στο Youtube.

Deppy: Η ιδέα ήταν φυσικά της Τζένης! Έγραψε τους στίχους κι όταν τους διάβασα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι αποκλείεται εγώ να τραγουδήσω ένα τραγούδι με αυτόν τον τίτλο!
Τζένη Σουλκούκη: Ναι, θυμάμαι την ατάκα της: “ Πάς καλά; Πώς θα το τραγουδήσω αυτό;” Ήταν λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου- φορτωμένη προφανώς από τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα-  παρέσυρα ένα τραγούδι που προοριζόταν αρχικά για κωμική αυτοκριτική σε θέματα «καρδιάς», σε τραγούδι αυτοκριτικό μεν, αλλά με ξεκάθαρα πολιτικά υπονοούμενα δε!!! Έγραψα τους στίχους με μια ανάσα που λένε! Ήταν σα λύτρωση αυτό το τραγούδι. Πίστευα ότι θα αρέσει σε πολλούς, αλλά φυσικά δεν πήγαινε το μυαλό μου σε αυτά τα νούμερα. Ο κόσμος ταυτίζεται όσο πιο πολύ αναγνωρίζει τα λάθη του αλλά και προσπαθεί να γαντζωθεί από το γέλιο! Διαβάζουμε πολλά απολαυστικά σχόλια κάθε μέρα τόσο για τους στίχους του κομματιού όσο και για την έκπληξη που προκαλεί η φωνή της Deppy.

Σε ποια φάση της ζωής σας βρίσκεστε τώρα που μιλάμε, υπάρχουν προοπτικές επαγγελματικές που σας κάνουν αισιόδοξες;
Τζένη Σουλκούκη: Είναι μια πολύ έντονη περίοδος όσον αφορά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μας. Μέσα στα Χριστούγεννα θα γίνουν 3 μεγάλες συναυλίες της χορωδίας Rosarte στην αίθουσα Λαμπράκη του Μεγάρου Μουσικής. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και για τις δυο μας γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό και ταυτόχρονα μοναδικό! Προσπαθούμε μέσω της τέχνης να αντικρούσουμε όλους τους κινδύνους της κρίσης… Η μουσική μπορεί να εξουδετερώσει την απελπισία!
Deppy: Στην κλασσική μουσική οι επιλογές στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένες. Η χώρα μας δεν έχει Ακαδημία Μουσικής, πράγμα που αναγκάζει όσους νέους θέλουν να παρακολουθήσουν περεταίρω  σπουδές, να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Έπειτα δεν υπάρχουν πολλοί φορείς για να τους αναγνωρίσουν και να τους απορροφήσουν πίσω στην Ελλάδα. Αισθάνομαι ανασφάλεια αλλά παράλληλα νιώθω μέσα μου  την  ελπίδα ότι η γενιά μας μπορεί να ανατρέψει πολλά. Πιστεύω σε εμάς.

Υπάρχουν ευκαιρίες για τα νέα ονόματα στην σημερινή Ελλάδα της γενικής κρίσης; Τι εφόδια χρειάζεται να έχει κάποιος για να πετύχει;

Τζένη Σουλκούκη: Η κρίση έρχεται, κρίνει και προβληματίζει. Είναι απαραίτητο να σκέφτεσαι κάθε τόσο τι ΔΕΝ κάνεις καλά! Δεν πιστεύω μόνο στις δυσκολίες της κρίσης , προκύπτουν και ευκαιρίες για ανθρώπους με όρεξη να δουλέψουν. Με τη διαφορά ότι καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς την αντίστοιχη ανταμοιβή των κόπων τους.
Deppy: Εγώ πιστεύω ότι ο καλύτερος μπορεί να ξεχωρίσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Φυσικά στη σημερινή Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά κι επιμονή στην ποιότητα που ευτυχώς αρχίζει πλέον να γίνεται απαραίτητη,. Το μέτριο κούρασε!

Προσεχώς, στις 11/12 θα κάνετε μια ζωντανή εμφάνιση στο Cabaret Voltaire. Τι περιλαμβάνει το ρεπερτόριο που επιλέξατε; Έχετε ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις σας σε ζωντανό πρόγραμμα;
Τζένη Σουλκούκη: Είναι κι αυτό ένα μεγάλο στοίχημα για μας αυτόν το μήνα. Χωριστά έχουμε κάνει πάρα πολλές συνεργασίες. Όμως αυτή είναι η πρώτη μας κοινή προσπάθεια να προσεγγίσουμε τραγούδια που αγαπάμε ακουστικά, πιάνο- φωνή. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό το live…από το καλοκαίρι κάνουμε πρόβες. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένες και αγχωμένες γιατί τα τραγούδια είναι πολύ πολύ αγαπημένα μας αλλά και πολύ απαιτητικά ταυτόχρονα.. Στόχος είναι να ενθουσιαστεί ο κόσμος με αυτή τη δουλειά όσο κι εμείς!
Deppy: Θέλουμε να σας καλέσουμε να στηρίξετε αυτήν την πρώτη μας κοινή προσπάθεια! Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ξενόγλωσσα τραγούδια (αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, γαλλικά…) από ερμηνευτικές μπαλάντες (Lara Fabian, Whitney Houston, Celine Dion, Mariah Carey κ.ά), τη soul μουσική (Nina Simone,Amy Winehouse κά.),  pop σύγχρονα τραγούδια &  jazz ballads. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και φυσικά θα ειπωθεί live για πρώτη φορά το “Je suis Μαλάκω”!

Τι θα ευχόσασταν να αλλάξει το 2013, το οποίο δεν σας αρέσει τώρα. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια-όνειρα που θέλετε να πραγματοποιήσετε;
Τζένη Σουλκούκη: Πόσες σελίδες έχουμε στη διάθεσή μας; Αστειεύομαι, θα πω μόνο ένα: Να υπάρχει δικαιοσύνη! Μελλοντικό όνειρο είναι να μπορώ να προσφέρω μέσω της μουσικής, όσα πιο πολλά μπορώ στη χώρα που αγαπάω κι όχι όπου αναγκαστώ να πάω!
Deppy: Θέλω να μπορέσω να σπουδάσω στο εξωτερικό και να γνωρίσω ανθρώπους με κοινά οράματα. Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να τραγουδήσω στις σπουδαιότερες όπερες του κόσμου ως σοπράνο σολίστ. Όσο για το 2013, θα ήθελα να δω τη χώρα μου να χειρίζεται έξυπνα τον φυσικό της πλούτο ώστε να μη χρειάζεται τις πατερίτσες κανενός “Σωτήρα”!
Τζένη Σουλκούκη: Πραγματικά, όχι άλλο σώσιμο!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι σχεδιάζετε.
Τζένη Σουλκούκη - Deppy:  Να είστε καλά! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη συνέντευξη!
Link Video τραγουδιού:
http://youtu.be/dVwznc5l9Zk


 

 

 

  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το παραμύθι της τέχνης λέει πάντα την αλήθεια
Διονύσης Σαββόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης
20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS