141 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέα πρόσωπα

Καλή Βανδώρου

Είναι πάρα πολύ παρήγορο να γνωρίζει κάποιος ανθρώπους που έχουν έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να υπηρετήσουν μια συγκεκριμένη μορφή τέχνης και που τελικά, καταφέρνουν να το επιτύχουν. Η Ματίνα Πάντζαλη ανήκει στην κατηγορία εκείνων που γεννήθηκαν για να τραγουδούν. Η χροιά της είναι ξεκάθαρα λαϊκή κι αυτό τη βοηθάει στο να μπορεί να ερμηνεύσει άνετα όλων των ειδών τα τραγούδια. Εκτός αυτού, είναι ένας άνθρωπος που πατάει γερά στα πόδια του, με αποτέλεσμα να γίνεται συμπαθής σε όλους όσοι την πλησιάζουν. Πριν από λίγες εβδομάδες έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση σε αθηναϊκή σκηνή - και μάλιστα, δίπλα στο πλευρό του Γιώργου Θεοφάνους - κάνοντας τους θαμώνες να τη χειροκροτούν διαρκώς. Η Ματίνα, δίνει την πρώτη της συνέντευξη στον «Ορφέα». Ο «Ορφέας» με τη σειρά του της εύχεται από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλα!

Σύστησέ μου τον εαυτό σου. Πού μεγάλωσες; Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Τι μουσικές επιρροές έχεις;
Γεννήθηκα πριν από 22 χρόνια στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Αλιβέρι. Σ’ ό,τι αφορά τις  σπουδές μου βρίσκομαι στο πτυχίο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Καλαμάτα. Παράλληλα με αυτές τις σπουδές, παρακολουθώ μαθήματα στο Μουσικό Εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους στην Αθήνα. Από  μικρή είχα αρχίσει σπουδές στη Μουσική σε ωδείο στην πόλη του Αλιβερίου, εκεί όπου είχα μια καθηγήτρια φωνητικής από την Ιταλία, η οποία με το που είπα το πρώτο τραγουδιστικό «Αα» μου είπε «Εδώ είμαστε. ’Έχεις  φοβερό μέταλλο στη φωνή σου αν και σε ηλικία μεταφώνησης (ήμουν 11 ετών, ίσως και πιο μικρή). Καλλιέργησέ το». Αυτό το γεγονός, πέρα από το ότι μου άρεσε το τραγούδι, έγινε το έναυσμα για να ασχοληθώ αργότερα  πιο συστηματικά με τη μουσική και το τραγούδι. Γενικότερα μου αρέσει να ακούω τα πάντα, αλλά τα ακούσματα που με έχουν επηρεάσει περιστρέφονται γύρω από το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι. Συγκεκριμένα ακούω Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Μαρινέλλα, Αντώνη  Ρέμο και Νατάσα Θεοδωρίδου.  

Τι είναι για σένα το τραγούδι και η μουσική γενικότερα;
Για μένα το τραγούδι είναι ο αέρας  που αναπνέω,  πηγή ζωής και έκφρασης. Έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου και προσπαθώ καθημερινά με τους καθηγητές μου, αλλά και μόνη μου να βελτιώνομαι. Γι’ αυτό το λόγο συνεχίζω ακόμα μέχρι και σήμερα τις σπουδές μου γύρω από το τραγούδι. Επειδή, όμως, δε μπορεί να υπάρξει  ξεκομμένο το τραγούδι  από τη μουσική - θεωρώ ότι η μουσική αποτελεί το απαραίτητο υπόβαθρο του τραγουδιού-,  προσπαθώ να ενημερώνομαι από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο, αλλά και από τις συναυλίες για τα διάφορα μουσικά δρώμενα και ρεύματα.

Σε ποιο είδος τραγουδιού θα ήθελες να αφοσιωθείς;
Το είδος του τραγουδιού που θα ήθελα να αφοσιωθώ και να υπηρετήσω είναι το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι.

Πριν λίγες μέρες κέρδισες ένα δισκογραφικό συμβόλαιο ως μία από τις δύο νικήτριες της σχολής του Γιώργου Θεοφάνους («Μουσικό Εργαστηράκι»). Τι σημαίνει για σένα αυτή η νίκη;
Η νίκη αυτή σημαίνει για μένα ότι ανοίγονται καινούργιοι επαγγελματικοί ορίζοντες στο χώρο της δισκογραφίας, αλλά και ότι πολλαπλασιάζονται οι απαιτήσεις από σειρά εμφανίσεων σε διάφορες μουσικές σκηνές, κάτι που με καθιστά ακόμα πιο υπεύθυνη με τον χώρο αυτόν που έχω επιλέξει να ασχοληθώ.

Εκτός αυτού του γεγονότος, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 εμφανίστηκες μαζί με τον Θεοφάνους και δυο εξαιρετικούς τραγουδιστές (τον Γιώργο Λιανό και τον Άκη Δείξιμο) ζωντανά σε μουσική σκηνή. Μίλησέ μου για αυτή σου την εμπειρία.
Αυτό που μου συνέβη από την πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση στη συγκεκριμένη μουσική σκηνή με τον Γιώργο Θεοφάνους και τους δυο αξιόλογους τραγουδιστές που προανέφερες, ήταν ένα όνειρο ζωής, ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Βίωσα την αγάπη του κόσμου και την αποδοχή του, εισέπραξα το χειροκρότημα του και αυτό μου δίνει τη δύναμη για να συνεχίσω στο μέλλον. Ο καθοριστικός, όμως, παράγοντας για τις μελλοντικές εμφανίσεις, είναι ο μουσικοσυνθέτης και δάσκαλος μου Γιώργος Θεοφάνους που από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα σε γνωστό μουσικό τηλεπαιχνίδι όπου είχα λάβει μέρος, ένιωσα μια απίστευτη χημεία μαζί του και έκανα μια ενδόμυχη σκέψη που την θυμάμαι σαν και τώρα που έλεγε «μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ με αυτόν τον άνθρωπο», τον οποίο θαυμάζω και εκτιμώ ειλικρινά πάρα πολύ και επίσης, τον θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό τραγούδι. Έχει προσφέρει πάρα πολλά και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Έχεις στόχους για το μέλλον; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;
Στόχος πρώτης προτεραιότητας για μένα είναι να πάρω το πτυχίο μου, ολοκληρώνοντας  τις σπουδές μου και αν είναι δυνατόν να γίνει ένας συνδυασμός των δυο σπουδών μου (φιλολογία και τραγούδι). Δεύτερος στόχος και μελλοντική προτεραιότητα στη ζωή μου, είναι σε κάποια χρόνια από τώρα να αποκτήσω και τη δική μου οικογένεια.

Πες μου ένα μόνο όνομα καλλιτέχνη, με τον οποίον θα ήθελες να συνεργαστείς οπωσδήποτε.
Επειδή δεν μπορώ να διαχωρίσω και να πω μόνο ένα όνομα καλλιτέχνη, θα πω δύο ονόματα, διότι για μένα στην ψυχή μου είναι το ίδιο ακριβώς.  Μιλάω για τη Χάρις Αλεξίου και τη Γλυκερία. Τις αγαπάω εξίσου το ίδιο και θα ήταν όνειρο ζωής για μένα μια συνεργασία μου μαζί τους. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ευχές μου.

Παρακολουθείς τα γεγονότα της καθημερινότητας είτε από το διαδίκτυο είτε από την τηλεόραση; Αν ναι, τι έχεις να πεις για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας; Δηλαδή, είσαι πολιτικοποιημένο άτομο;

Παρακολουθώ στον ελεύθερο χρόνο μου είτε από το διαδίκτυο είτε από την τηλεόραση όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και στη χώρα μας προκειμένου να ενημερώνομαι και να έχω μια δική μου άποψη. Ναι, είμαι πολιτικοποιημένο άτομο αλλά όχι κομματικοποιημένο.

Θα ήθελες να ζεις σε κάποια άλλη εποχή από την τωρινή;

Επειδή η εποχή μου μοιάζει πάρα πολύ με αυτή του Μεσοπολέμου (Belle Époque), δε νομίζω ότι η διάθεση  μου να ζήσω εκείνη την εποχή διαφέρει από το ότι ζω την σημερινή.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις τρεις ευχές για τη ζωή σου, ποιες θα ήταν αυτές;
Οι τρεις ευχές μου είναι να έχω την υγεία μου πάνω απ’ όλα, η οικογένεια μου να είναι καλά και επίσης να έχω επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα της μουσικής και του τραγουδιού!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ijqNf3432vI

  

 

 

 

  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Όταν αγαπάς η μισή αγάπη είναι φόβος για το χαμό της αγάπης, η άλλη μισή είναι μίσος για τη σκλαβιά της αγάπης, όλη η αγάπη είναι πόνος που λείπει η αγάπη.Που ’ναι η χαρά της αγάπης; Που ’ναι η αγάπη;
Γιάννης Ρίτσος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/10/1948 Γεννήθηκε ο συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Χρονάς
17/10/1995 Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997"
18/10/1920 Γεννήθηκε στην Αθήνα η ηθοποιός και επί σειρά ετών υπουργός Πολιτισμού Μελίνα (Μαρία Αμαλία) Μερκούρη
18/10/1931 Πέθανε ο αμερικανός εφευρέτης του φωνογράφου Τόμας Έντισον
18/10/1979 Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS