144 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
16.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέα πρόσωπα

Νικολέτα Περάκη

Η Κύπρος είναι μια χώρα γνωστή για την «παραγωγή» ανθρώπων με καλλιτεχνική φύση και ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική. Ένα παιδί της Κύπρου είναι και ο Hovig, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο μουσικό παιχνίδι X-Factor II, αποκτώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και παραμένοντας στα live του παιχνιδιού σχεδόν μέχρι τέλους. Από τότε έως και σήμερα έχει κάνει κάποια σταθερά βήματα στη μουσική, όπως η συνεργασία του με τη Δέσποινα Ολυμπίου, το Γιώργο Σαμπάνη και τον Γιώργο Τεντζεράκη και η κυκλοφορία δύο τραγουδιών με τίτλο «Ξανά» και «Δε μου μιλάς αληθινά». Σήμερα, επανέρχεται δυναμικά με το τραγούδι «Μυστικά» σε στίχους Νίκου και Γιώργου Βαξαβανέλη. Ο Hovig, με αφορμή τη δυναμική του επιστροφή μίλησε στον Ορφέα και αποκάλυψε εκ βαθέων όλα του τα «Μυστικά».

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο” Μυστικά” από τη Warner Music σε digital μορφή. Πώς αισθάνεσαι για αυτή την κυκλοφορία;
Η κυκλοφορία του «Μυστικά» με χαροποιεί ιδιαίτερα, για αρκετούς λόγους. Αρχικά είναι ένα τραγούδι που μου αρέσει πάρα πολύ! Αυτό το στυλ  μουσικής με αγγίζει ιδιαίτερα και ο στίχος, με εκφράζει! Ένας άλλος βασικός λόγος, που με κάνει πολύ χαρούμενο, είναι το γεγονός ότι στην πρώτη μου σύνθεση, στίχο γράψανε δυο άνθρωποι που εκτιμώ πολύ, Νίκος και ο Γιώργος Βαξαβανέλης, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ!

Το νέο σου τραγούδι αποτελεί δική σου μουσική σύνθεση και είναι σε στίχους των Νίκου και Γιώργου Βαξαβανέλη. Θες να μας πεις δυο λόγια για τη συνεργασία σας στη δημιουργία του τραγουδιού;

Η αλήθεια είναι ότι είναι το πρώτο από μια σειρά τραγουδιών που γράψαμε με τον Νίκο και με τον Γιώργο. Η αρχή έγινε όταν έστειλα ένα mail στον Νίκο λέγοντας του, πως γυρεύω στίχο για τις μελωδίες μου. Η ανταπόκριση του Νίκου ήταν άμεση και θετική. Του έστειλα το τραγούδι και μου το στείλανε πίσω ντυμένο πλέον με μια πολύ όμορφη και άμεση ιστορία!

Είναι η πρώτη φορά που σε βλέπουμε ως συνθέτη σε δικό σου προσωπικό τραγούδι. Αλήθεια έχεις συνθέσει άλλα κομμάτια που θα σκόπευες ίσως να τα κυκλοφορήσεις;
Έχω συνθέσει αρκετά κομμάτια και σίγουρα σκοπεύω να τα κυκλοφορήσω. Γράφοντας μουσική ξεφεύγω... Οι λόγοι για τους οποίους γράφω τραγούδια είναι εντελώς διαφορετικοί από τους λόγους που τραγουδώ! Μουσική γράφω όταν θέλω να μείνω μόνος μου, όταν νιώθω κάτι το οποίο δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω! Δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να εξηγήσω και πολύ το πώς δημιουργούνται οι μελωδίες στο κεφάλι ενός ατόμου! Και γι’ αυτό τον λόγο, πιστεύω πως είναι κάτι το μαγικό. Ενώ πιστεύω ένας τραγουδιστής τραγουδάει για να επικοινωνήσει, η επικοινωνία μεταξύ οποιουδήποτε καλλιτέχνη και κοινού, είναι κάτι πολύ δυνατό και μαγικό!

Τι είναι εκείνο που σε εμπνέει ώστε να δημιουργήσεις μια σύνθεση;
Καταρχάς δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνθέτη! Πιστεύω στο ελληνικό προσκήνιο υπάρχουν μεγάλοι συνθέτες και δεν είναι σωστό να «ζυγιαστώ» μαζί τους επειδή έχω γράψει μερικά τραγούδια! Τώρα εάν σε κάποια φάση ο κόσμος θα με δεχτεί και σαν συνθέτη, θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου! Εκείνο το οποίο με εμπνέει για να γράψω μια μελωδία, είναι ένας καλός στίχος, μια προσωπική μου ιστορία, μια εικόνα που θα δω ή που θα δημιουργήσει το μυαλό μου. Δεν σου κρύβω πως υπάρχουν φορές που σπάω το μυαλό μου να γράψω και δεν μου βγαίνει τίποτα, και φορές που οδηγάω και μου έρχονται άπειρες μελωδίες!


Στο βιογραφικό σου διαβάζουμε οτι έχεις επιρροές απο μεγάλους καλλιτέχνες. Πιστεύεις οτι τα μουσικά σου πρότυπα συντέλεσαν με το δικό τους τρόπο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής σου ταυτότητας; Και αν ναι, με ποιο τρόπο.
Πιστεύω πως τα πρότυπα σε όλους μας, έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση της καλλιτεχνικής και όχι μόνο ταυτότητας... Δεν πιστεύω έτσι κι αλλιώς στην παρθενογένεση σε καμία τέχνη... Πιστεύω πως το μυαλό μας δουλεύει έτσι όπως δουλεύουνε τα computer. Τι εννοώ: μεγαλώνοντας αποκτούμε κάποια ακούσματα, τα οποία υποσυνείδητα, αυτά που μας αρέσουν, τα αποθηκεύουμε στον εγκέφαλο μας. Μεγαλώνοντας και δουλεύοντας το ταλέντο του ο κάθε άνθρωπος, «χωνεύοντας» τα ακούσματα του, δημιουργεί το κάτι καινούργιο. Έτσι πάει και η μουσική μπροστά, αλλά και ο άνθρωπος σαν καλλιτέχνης!

Ποιές συνεργασίες ξεχωρίζεις από την καριέρα σου;
Στην καριέρα μου, ξεχωρίζω όλες μου τις συνεργασίες. Φάνηκα πολύ τυχερός που δούλεψα με τον Γιάννη Κυφωνίδη για το πρώτο μου το κομμάτι με τίτλο «Ξανά». Χαίρομαι πολύ που δούλεψα το χειμώνα του 2010 με την Δέσποινα Ολυμπίου, τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Γιώργο Τερζάκη. Επίσης, χαίρομαι πολύ για την καινούργια μου συνεργασία στο καινούργιο μου single «Μυστικά» με τον Νίκο και Γιώργο Βαξαβανέλη!

Τι έχεις αποκομίσει απο το μουσικό τηλεπαιχνίδι που συμμετείχες; Υπάρχουν σκηνές τις οποίες θα ήθελες να ξαναζήσεις;

Στο παιχνίδι που συμμετείχα γνώρισα ανθρώπους από το χώρο, με πολύ γνώση ο κάθε ένας στο δικό του πεδίο! Έκανα φιλίες με τους άλλους συμμετέχοντες που μερικές κρατούνε ακόμη και μέχρι σήμερα! Πήρα μέρος στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό show στην ελληνική τηλεόραση και έμαθα διάφορα πράγματα για την τηλεόραση! Έζησα κάτι το οποίο πολλοί θα θέλανε να το ζήσουν και πέρασα πολύ όμορφα!

Θα πρότεινες σε ένα νέο καλλιτέχνη να στείλει βιογραφικό συμμετοχής σε ένα ενδεχόμενο νέο μουσικό τηλεπαιχνίδι;

Σίγουρα θα το πρότεινα. Το λάθος τις πολλές φορές, το κάνουμε εμείς οι συμμετέχοντες, νομίζοντας πως δηλώνοντας μέρος σε ένα τέτοιο show, κάνεις καριέρα! Αυτό είναι λάθος κατά την γνώμη μου. Καριέρα κάνεις μετά από πολύ καιρό. Καριέρα για μένα είναι η σχέση που δημιουργείς με ένα μερίδιο κοινού! Είναι θέμα εμπιστοσύνης…. Είναι όπως οι ανθρώπινες σχέσεις! Σχέση δεν είναι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε το δεύτερο ραντεβού! Νομίζω θέλει πολύ δουλειά και αντοχή για να καταφέρεις να κάνεις αξιόλογη καριέρα. Εσύ απλά καταθέτεις, και ο κόσμος αποφασίζει αν θα δεχτεί αυτό που του λες, και κατά πόσο θα το πιστέψει!

Συνάντησες δυσκολίες στο χώρο της μουσικής;
Δυσκολίες συναντάμε όλοι σε όλους τους χώρους! Ζούμε σε δύσκολους καιρούς!! Εννοείται πως συνάντησα και ακόμα συναντώ διάφορες δυσκολίες!! Αυτό όμως με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερος στην δουλειά μου, να εξελίσσομαι. Αυτό κάνει την ζωή μου πιο ενδιαφέρουσα! Χαίρομαι πολύ που σε τέτοιους καιρούς μπορώ και παλεύω για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα! Νιώθω πολύ τυχερός!

Που σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό και ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;
Αυτό το καιρό βρίσκομαι στην Κύπρο. Είμαι σε ένα νεανικό σχήμα, και κάνω και τα δικά μου live σε διάφορες πόλεις της Κύπρου! Επίσης ετοιμάζουμε και άλλα τραγούδια τα οποία ευελπιστώ να κυκλοφορήσουν σύντομα!
 
Τέλος, θα ήθελες να δώσεις μια ευχή στους αναγνώστες του Ορφέα;
Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα την συνέντευξη και να σας συγχαρώ για την όμορφη δουλειά που κάνετε! Στους αναγνώστες θέλω να ευχηθώ αγάπη και υπομονή και πολλή μουσική στην ζωή τους! Μια και η μουσική είναι η καλύτερη συντροφιά και τα κάνει όλα να φαίνονται πιο όμορφα!

 


 

Ακούστε ...τα "Μυστικά" του Hovig στο youtube : http://www.youtube.com/watch?v=po87O4MfFVM
Κάντε like στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή στο facebook: http://www.facebook.com/pages/Hovig-Official-Page/211761425532806?ref=ts&fref=ts

 

 

 

  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το παραμύθι της τέχνης λέει πάντα την αλήθεια
Διονύσης Σαββόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/9/1953 Γεννήθηκε ο στιχουργός Κώστας Τριπολίτης
16/9/1977 Έφυγε από τη ζωή η Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας
17/9/1982 Πέθανε σε νοσοκομείο της Ρωσίας ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
17/9/1988 Παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη με τους Γιώργο Νταλάρα, Ανδρέα Κουλουμπή, Νικήτα Τσακίρογλου