124 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Νικολέτα Περάκη

Νέα Πρόσωπα | Χρήστος Γεωργοπέτρης

Νέα πρόσωπα

Νικολέτα Περάκη

Χρήστος Γεωργοπέτρης: Ίσως είμαστε σε μία εποχή όπου αφήνουμε την ποσότητα και τον υλισμό και ερχόμαστε κοντά σαν συνάνθρωποι
Ο Χρήστος Γεωργοπέτρης είναι ένας νέος Κερκυραίος, καθ’ όλα εξελίξιμος και πολυτάλαντος μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής της ελληνικής ροκ σκηνής. Η αρχή της καριέρας του έγινε το 2005, όταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τον έπιασε από το χέρι και τον ανέβασε στη σκηνή της συναυλίας του στην Κέρκυρα. Έκτοτε ο Χρήστος οργώνει μέχρι και σήμερα όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας το όνειρό της ζωής του: να χαρίζει στο κοινό του μαγικές βραδιές γεμάτες ροκ συναισθήματα. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη μουσική του ιστοσελίδα στο http://www.georgopetrisx.com όπου θα δείτε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες από φίλους και συνεργάτες του. Στο ενεργητικό του, εκτός τις αμέτρητες προσωπικές του συναυλίες, ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Διονύση Τσακνή, τον Νίκο Ζιώγαλα και το Γιάννη Μηλιώκα. Η ενεργητικότητα, η θετική αύρα και ο δυναμισμός του, σε συνδυασμό με τις εξαίρετες φωνητικές του ικανότητες τον οδηγούν ολοένα και σε μεγαλύτερα μουσικά βήματα. Θα το διαπιστώσετε, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Σε βλέπουμε τα τελευταία χρόνια σε μια συνεχή περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ποιες πόλεις είναι στα επόμενα σχέδιά σου;
Χρήστος Γεωργοπέτρης: Όσες περισσότερες μπορώ! Ψάχνω, ψάχνομαι, δε σταματώ! Ψάχνω καινούρια άτομα να θαυμάσω, καινούρια στέκια, καινούριες λέξεις να τραγουδήσω. Από την παράδοση κάθε πόλης μέχρι το ξεφτιλισμένο υλικά εμπλουτισμένο «σήμερα» .

Με ποιους καλλιτέχνες εμφανίζεστε στις συναυλίες σου και τι διαφορετικό προσφέρετε από τα υπόλοιπα μουσικά συγκροτήματα;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Εμφανιζόμαστε με διαφορετικούς καλλιτέχνες ανά την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο ένας από τους λόγους που τους ονομάζω «Μουσικούς του δρόμου». Αυτό που μετράει είναι να αισθάνεσαι. Και αυτό να περνάς στον κόσμο. Δεν παίζουμε κάτι απλά επειδή είναι επιτυχία, αλλά επειδή αισθανόμαστε με αυτό!

  
 
 
 
 

 

Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο και τι νέο μας ετοιμάζεις;
Χρήστος Γεωργοπέτρης: Έχοντας τελειώσει το ΤΕΙ Δασοπονίας, συνεχίζω να δουλεύω στη Δράμα και μαζί με τις εμφανίσεις, επεξεργάζομαι το υλικό από όλους και όλες που μου έχουν δώσει και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους.

Ποια θεωρείς την κορυφαία στιγμή στην εως τώρα καριέρα σου;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Όταν σου κρατάει το «όνειρό σου» σφιχτά το χέρι και λέτε μαζί, στην πόλη που μεγάλωσες «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη». Αναφέρομαι στη συναυλία στις 20 / 8 στην παραλία του Μαραθια Κέρκυρας, που όχι μόνο την διοργάνωσα, όχι μόνο την ανοίξαμε με το συγκρότημα, αλλά είχα και την τιμή να τραγουδήσω μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ποιο είναι το μυστικό για την επιτυχία μιας συναυλίας;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Να είσαι ταπεινός, να ακούς τις «αναπνοές του κόσμου, αρά να υπάρχει ένα κοινό «συναίσθημα».

Μπορείς να μας αναφέρεις ένα εύθυμο ευτράπελο που συνέβη σε κάποια συναυλία σου και θυμάσαι εως και σήμερα;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Στην πρώτη προσωπική μου συναυλία, στο γήπεδο του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Όλα ήταν καλά, μας ανοίγει το πρόγραμμα το συγκρότημα «Δείγμα δωρεάν» και λίγο πριν ανέβω… βρέχει καταρρακτωδώς! Καθώς προχωράω μες τον κόσμο που έφυγε, βλέπω δυο κοπέλες να με φωνάζουν με ένα πανό στο χέρι! Ήταν η μάνα και η ξαδέρφη μου που είχαν έρθει αυθημερόν από την Κέρκυρα!

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τι σημαίνει για εσένα;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Από το 1989, που ήμουν 3 ετών και οι γονείς μου με πήγαν σε μια συναυλία του, τον είχα πρότυπο. Και όχι μόνο δεν έκανα λάθος, αλλά από κοντά σαν άνθρωπος, σαν στάση ζωής, με έκανε να τον εκτιμήσω περισσότερο. Από το 2005 που με ανέβασε στη σκηνή και μου είπε «Προχώρα», τον άκουσα και έκανα ότι όνειρο είχα πραγματικότητα. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σημαίνει μουσική, σημαίνει αυθεντικότητα, συναισθήματα. Είναι ο Βασίλης μας. Έμαθα πάρα πολλά δίπλα του. Σαν κοινό, σαν φίλος, σαν συν-καλλιτέχνης. Σαν όλα! Τον ευχαριστώ για όλα!

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες και άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό σου στην εως τώρα πορεία σου;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Ξεκινάμε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το 2005 στο «Οξυγόνο» που με ανέβασε για πρώτη φορά στη σκηνή. Μετά, με τις Δυτικές Συνοικίες το 2006 στο  “VEGGERA” Κέρκυρας. Έπειτα, άνοιξα τη συναυλία των GLOBAL VIBE το 2011 στο Κάρμα Κέρκυρας. Την ίδια χρονιά στη Δράμα, άνοιξα τη συναυλία από τους Διονύση Τσακνή, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα. Συνεργάστηκα με πολύ καλά συγκροτήματα όπως τα «Αμοντάριστα Πλάνα» από την Ξάνθη και τους «STARBEAT» από τη Θεσσαλονίκη. Και εκείνοι που μου στάθηκαν από 17/11/2003 μέχρι και σήμερα ασταμάτητα είναι … η οικογένειά μου.

Ποιες δυσκολίες συναντάει ένας μουσικός προκειμένου να προγραμματίσει την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, σε αυτή την περίοδο που η χώρα μας περνάει κρίση αξιών και οικονομικής ανέχειας;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Ελάχιστοι επιχειρηματίες μαγαζιών ανά την Ελλάδα είναι σωστοί, και πολλοί από τους μουσικούς που συνεργάζεσαι απλά απαιτούν το μερτικό τους. Αυτό είναι το «φθηνό» οικονομικό κομμάτι. Το σοβαρό κομμάτι, είναι ότι πρέπει κάποιες φορές να διαλέγεις κάποια κομμάτια «σούπες» κι ανάμεσα να βάζεις είτε δικά σου, είτε κάποιες διασκευές που δεν ακούγονται τόσο, αλλά περνάνε όλες αυτές τις αξίες και τα ήθη τα οποία σε αυτή την εποχή δεν συμφέρει να ακούγονται και να φαίνονται.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε επηρεάζει ως νέο καλλιτέχνη και ως άνθρωπο;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Πάντα και όλους μας επηρεάζει. Μας τρομοκρατεί μες το ίδιο μας το σπίτι, μας ξεπουλάνε και μας καταστρέφουν, στέλνει τους γονείς στην αυτοκτονία και τα παιδιά στην κατάθλιψη και στην ηττοπάθεια. Ο δίσκος που ακόμη δεν έχω κυκλοφορήσει αλλά τον τραγουδάω από το 2008, λέγεται «Διαμαρτυρία». Ήταν, είναι και θα παραμείνει απέναντι σε αυτή την καινούργια «παγκόσμια μόδα» που συμβαίνει. Τραγουδάω στον κόσμο να βγούμε έξω στους δρόμους , όλοι μαζί, χωρίς χρώματα. Να μην ξεχάσουμε «το εμείς και το όνειρο», αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

Ποια είναι η πιο σοφή συμβουλή που σου έχουν δώσει και φροντίζεις να τηρείς πάντοτε;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Να παραμείνω ταπεινός, να μην απογοητευτώ και τα παρατήσω.

Τέλος, τι συμβουλή έχεις να δώσεις σε κάθε νέο καλλιτέχνη που κυνηγάει το όνειρό του και πιθανόν διστάζει λόγω της σημερινής κατάστασης της χώρας μας;
Χρήστος Γεωργοπέτρης:  Να κυνηγήσει τα όνειρά του με ταπεινότητα και τις όποιες δυσκολίες. Ίσως οικονομικά να είναι μια δύσκολη και «πονηρή» εποχή, αλλά ίσως είναι και μια εποχή που αφήνουμε την ποσότητα, τον υλισμό και ερχόμαστε κοντά σαν συνάνθρωποι, συν- καλλιτέχνες και έτσι δημιουργούμε μαζί, ανατριχιάζοντας!


 

 

 

 

  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πιστεύω πως ένας λαός είναι άξιος της μοίρας του όταν, αντί να πάρει με τις πέτρες τα πολιτικά σκουπίδια που αποκαλούν τους ποιητές "λαπάδες και κουραμπιέδες", τους επιβραβεύει με την ψήφο του.
Θανάσης Γκαϊφύλλιας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης
20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS