130 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Καλή Βανδώρου

Ένας καλλιτέχνης με μεγάλη αυτοπεποίθηση είναι πάρα πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ο Νίκος Ρουμελιώτης διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό και με σύμμαχο τα τραγούδια του κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Ψάχνω ένα χάδι». Στα περισσότερα έχει γράψει ο ίδιος στίχους και μουσική, ενώ σε δύο συνεργάζεται με την Αφροδίτη Γεωργίου και τον Τάκη Νίκα. Το ύφος του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έντεχνο, αφού τόσο οι μελωδίες όσο και οι στίχοι κινούνται σε αυτό το είδος. Επίσης, η φωνή του έχει τη χροιά του τραγουδοποιού που ερμηνεύει τα τραγούδια του. Πάρα πολύ καλό είναι το ομότιτλο τραγούδι, αλλά και τα «Τέρμα η παράσταση», «Μια ευχή» και «Είσαι ζωή». Στη συνέντευξη που έδωσε στον ΟΡΦΕΑ δήλωσε ότι λατρεύει το χαμόγελο, ενώ θέλει πολύ να τον αγαπήσει ο κόσμος.

Είστε ένας καλλιτέχνης που συνθέτετε, γράφετε στίχους και τραγουδάτε παράλληλα. Ποια από τις τρεις ιδιότητές σας θα μπορούσατε να αποχωριστείτε αν σας το ζητούσε κάποιος δικός σας άνθρωπος;
Νίκος Ρουμελιώτης: Δεν θα αποχωριζόμουν ποτέ και για κανέναν κάποια από τις τρεις αυτές ιδιότητες. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως κανένας δικός μου άνθρωπος δεν θα μου ζητούσε κάτι τέτοιο.

Γράφετε τραγούδια με συναίσθημα. Τι είναι για εσάς το συναίσθημα;
Ν.Κ.: Το συναίσθημα είναι η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος άνθρωπος. Άλλοτε ευχάριστη κι άλλοτε δυσάρεστη. Τα τραγούδια μου πηγάζουν κυρίως από έντονες καταστάσεις της καθημερινότητάς μου.

Για ποιο λόγο κάποιος πρέπει να αγοράσει και να ακούσει το «Ψάχνω ένα χάδι»;
Ν.Κ.: Το "Ψάχνω ένα χάδι" περιέχει δέκα κομμάτια και μια piano version του "Τέρμα η παράσταση". Έχουν δημιουργηθεί μέσα από προσωπικές μου καταστάσεις και εμπειρίες. Θα ήθελα αυτή τη δουλειά η οποία είναι και η πρώτη μου στη δισκογραφία να την μοιραστώ με όλο τον κόσμο έτσι ώστε να μπορέσει να γνωρίσει τα τραγούδια αλλά και τις ανησυχίες μου.

Θα μπορούσατε να τραγουδήσετε σε ένα μαγαζί με συνεργάτες λαϊκούς τραγουδιστές;
Ν.Κ.: Θα μπορούσα να τραγουδήσω οπουδήποτε και με οποιονδήποτε, αρκεί αυτό που θα κάνω να με εκφράζει απόλυτα.

Θα θέλατε να δώσετε τραγούδια σας σε άλλους καλλιτέχνες; Αν ναι, πείτε μου κάποια ονόματα.
Ν.Κ.: Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να βρεθούν καλλιτέχνες τους οποίους θα αγγίξουν τα τραγούδια μου και θα ήθελαν να τα τραγουδήσουν.

Ποιος τραγουδιστής ή συνθέτης ήταν πρότυπό σας μεγαλώνοντας;
Ν.Κ.: Δεν είχα ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο. Πάντα μου άρεσε να ακούω τραγούδια που να με αγγίζει ο στίχος και να με ταξιδεύει η μελωδία.

Ποιο τραγούδι από τον δίσκο σας θα αφιερώνατε στην Ελλάδα δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που ζούμε όλοι αυτό τον καιρό;
Ν.Κ.: Το τραγούδι το οποίο θα επέλεγα να αφιερώσω θα ήταν το "Ψάχνω ένα χάδι". Ο κάθε άνθρωπος πλέον ψάχνει να βρει αλήθεια, κατανόηση, αγάπη και κάποιο ερέθισμα που θα τον κάνει να ονειρεύεται για το αβέβαιο μέλλον του.

Αν υποθέσουμε ότι σας ανέθεταν τη σύνθεση του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας σε ένα παγκόσμιο γεγονός, όπως την τελετή έναρξης των Special Olympics 2011, τι ύφος θα είχε;
Ν.Κ.: Το ύφος θα πήγαζε από την αγάπη, το πείσμα, την αισιοδοξία και τη θέληση για ζωή που αντλούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Πόσο σημαντικό είναι το χαμόγελο στη ζωή σας;
Ν.Κ.: Το χαμόγελο είναι το ποιό όμορφο πράγμα που μπορεί να χαρίσει κάποιος στον συνάνθρωπό του αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Ένα χαμόγελο πολλές φορές σημαίνει το τέλος των δυσκολιών και το ξεκίνημα νέων στόχων στη ζωή.

Πείτε μου μια σκέψη σας για το παρόν και μία για το επαγγελματικό μέλλον σας.
Ν.Κ.: Αυτό που θα ήθελα είναι να αγαπήσει ο κόσμος τα τραγούδια μου και το μόνο σίγουρο για το μέλλον είναι ότι έχω πολλά να δώσω στο χώρο της μουσικής. 

 

 


 

Φωτογραφίες: Αγγελική Κορωναίου

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Υπερτερεί συντριπτικώς ο πόλεμος.
Γιώργος Σεφέρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS