120 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Καλή Βανδώρου

Στην ερώτηση πώς ένας καλλιτέχνης καταφέρνει να ανταπεξέλθει εξίσου καλά σε αρκετούς διαφορετικούς ρόλους, τότε ο καταλληλότερος για να απαντήσει είναι ο Γιώργος Χρανιώτης. Φέτος, μέσα από την παράσταση «Φαντάσματα» του Στέλιου Κάτσαρη, ο συγκεκριμένος ηθοποιός ξεδιπλώνει το ταλέντο του, σε ένα θεατρικό με πολλές ερμηνευτικές απαιτήσεις. Στην παρακάτω μίνι συνέντευξη ο Γιώργος Χρανιώτης μιλάει μεταξύ άλλων για το καλό θέατρο και την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στην πρωτοποριακή παράσταση που συμμετέχει φέτος.

Είστε ένας ηθοποιός που εδώ και αρκετά χρόνια πρωταγωνιστείτε τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο, σε σίριαλ και παραστάσεις που έχουν μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Τώρα, συμμετέχετε ενεργά σε μια παράσταση που πάει κόντρα στις υπόλοιπες μεγάλες παραγωγές. Είναι εύκολη αυτή η μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο;
Γ.Χ.: Νομίζω ότι το καλό θέατρο, το καλό έργο στεγάζεται σε οποιονδήποτε χώρο, εμπορικό ή ανεξάρτητο δεν έχει και πολύ σημασία ... δύσκολη είναι η μετάβαση από εκείνο που έχει καλή αισθητική στο αντιαισθητικό … κι αυτό το αποφεύγω ορκισμένα. Προσπαθώ το μέγεθος του κοινού να μου είναι αδιάφορο. Εκείνο όμως που με αφορά είναι το είδος του κοινού.

Πείτε μας ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο του ήρωα που υποδύεστε που να είναι κοινό με το δικό σας χαρακτήρα.
Γ.Χ.: Υποδύομαι 5 διαφορετικούς χαρακτήρες σε αυτή την παράσταση και μόνο θετικές σκέψεις κάνω για αυτή την επιλογή μου. Νιώθω τυχερός και ευτυχής.

Ποια είναι τα συναισθήματα που έχετε αποκομίσει από τη μέχρι τώρα σας επαφή με το συγκεκριμένο έργο;
Γ.Χ.: Όταν έχεις την αίσθηση ότι παρουσιάζεις ένα έργο που μπορεί να κάνει κάποιον να σκεφτεί και να γίνει καλύτερος ή έστω διαφορετικός συνειδητοποιείς ότι αξίζει τον κόπο. Αυτό είναι! Αξίζει τον κόπο να βλέπω τα πρόσωπα των θεατών τη στιγμή της υπόκλισης. Είναι όμορφα ... και εμείς (εγώ και ο Στέλιος Κάτσαρης ) είμαστε όμορφοι μετά την παράσταση. Έτσι νομίζω.

Για το τέλος, θα ήθελα να μας πείτε αν και κατά πόσο θεωρείτε πως οι Έλληνες πιστεύουν στα «Φαντάσματα» κάθε είδους …
Γ.Χ.: Νομίζω ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει δυστυχώς αφήσει αρκετό χώρο στη ψυχή και στο μυαλό του προκειμένου να κατοικήσουν εκεί φαντάσματα παντός καιρού και τύπου. Η λύση δεν είναι σίγουρα τα ξόρκια αλλά η γενναιοδωρία και η καλλιέργεια. Ίσως!! Προτείνω να συγκατοικήσουμε και όχι να κυριευτούμε από αυτά. Ευχαριστώ!

Η ταυτότητα της παράστασης
«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»
Μια μυρωδιά λονδρέζικου θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας.

Βρισκόμαστε στις πύλες του Καθαρτηρίου. Ένας φύλακας, ο επιστάτης των ψυχών, εκτελεί με μαθηματική ακρίβεια εντολές που του έχουν δοθεί. Ξαφνικά καταφθάνουν μια σειρά από ψυχές και διαταράσσουν την ήρεμη καθημερινότητά του. Οι φήμες που ακολουθούν για τον ερχομό ‘’εκείνου’’, κλονίζουν ολοκληρωτικά τη γαλήνη του. Μια υπαρξιακή κωμωδία με ισχυρές δόσεις αυτοσχεδιασμού. Το περιβάλλον σουρεαλιστικό, αφού οι ήρωες γνωρίζουν πως είναι μέρος μιας θεατρικής παράστασης, την οποία ένας ‘’Θεός’’ – ‘’Συγγραφέας’’ έχει συνθέσει. Ποιά είναι τα «φαντάσματα»;! Ποιός είναι «εκείνος»;! Τι θα συμβεί όταν τελικά έρθει;!
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Δεν έχει τοίχους η χαρά δεν έχει χώρισμα η αγάπη.
Γιάννης Ρίτσος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/10/1948 Γεννήθηκε ο συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Χρονάς
17/10/1995 Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997"
18/10/1920 Γεννήθηκε στην Αθήνα η ηθοποιός και επί σειρά ετών υπουργός Πολιτισμού Μελίνα (Μαρία Αμαλία) Μερκούρη
18/10/1931 Πέθανε ο αμερικανός εφευρέτης του φωνογράφου Τόμας Έντισον
18/10/1979 Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας