138 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Άννα Τσιάλτα

Γιάννης Μήτσης: «Το τραγούδι υπάρχει μέσα στις ψυχές όλων των ανθρώπων»

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα


Ένας καλλιτέχνης με εμπειρία γνώση και τέχνη μιλάει στον Ορφέα για όλα. Απολαύστε μια εκπληκτική συνέντευξη, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει το ρεμπέτικο τραγούδι καλύτερα από πολλούς!

 

 

 

- Πως μπήκε στην ζωή σου το τραγούδι;

- Θεωρώ πως το τραγούδι υπάρχει μέσα στις ψυχές όλων των ανθρώπων, απλώς σε κάποιους γίνεται σκοπός της έκφασης τους, δρόμος και τρόπος ζωής. Εμένα με συνεπήρε από την εφηβεία μου και έκτοτε είναι η καθημερινοτητά μου. Το τραγούδι μου δείχνει το βαθύτερο επίπεδο που υπάρχει μέσα στην ψυχή μου και προσπαθώ να εκφραστώ με την τέχνη μου. Είναι μια τέχνη δίχως όρους και σύνορα, είναι τα φτερά στο δικό μου πέταγμα.

- Θα έκανες τα πάντα για την καριέρα σου; Μέχρι που θα έφτανες;

- Δεν θα έκανα τίποτα γιʼ αυτό που οι άλλοι λεν καριέρα. Ξέρω καλά πως όσο δουλεύεις την πέτρα ματώνουν τα χέρια σου, αλλά όσο βλέπεις την πέτρα να μορφοποιείται, βλέπεις τον εαυτό σου.

- Που σε συναντάμε αυτό τον καιρό και τι ετοιμάζεις; Θα έκανες λαϊκό τραγούδι ή σου αρέσει μόνο το έντεχνο;

- Με κάλεσε ένας εξαιρετικός άνθρωπος καλλιτέχνης και φίλος, η Φωτεινή Βελεσιώτου, να τραγουδήσουμε μαζί φέτος το χειμώνα στο Περιβόλι του Ουρανού. Εκεί συνάντησα εξαίρετους μουσικους και τραγουδιστές, εκφραστές του καλού τραγουδιού. Για μένα είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνω σε λαϊκό πάλκο και είναι μεγάλη η χαρά μου για αυτή την εμπειρία που αποκομίζω, όχι μόνο με τα τραγούδια που καλούμαι να ερμηνεύσω, αλλά και με τους καινούριους φίλους που κάνω στο Περιβόλι του Ουρανού.

  
  
  
 

 

- Πως αντιμετωπίζει ο κόσμος το ρεμπέτικο; Επιστρέφει στις ρίζες του πιστεύεις;

- Δεν βρίσκω κάποια διαφορά ανάμεσα στο λαϊκό και το έντεχο τραγούδι, η ουσία είναι το καλό τραγούδι. Ο κόσμος που γνωρίζει το ρεμπέτικο τραγούδι δεν έχει αυταπάτες, ξέρει καλά τους δημιουργούς του και την εποχή του, δεν επιστρέφει ούτε απομακρύνεται από τις ρίζες του. Υπάρχει μια συνέχεια, ένας δρόμος που φτάνει στο σήμερα, στους τωρινούς συνθέτες, στη συνέχειά του δηλαδή, σε αυτούς που γράφουν τώρα τραγούδια, σαν αυτά που γραφόταν από πάντα. Το κοινό το ξέρει καλά αυτό και μπορείς να ακούσεις τον κόσμο να τραγουδά Βαμβακάρη ή Αγγελάκα με το ίδιο πάθος.

- Κάνε μας μια ευχή για όλους τους αναγνώστες μας αλλά και για τις μέρες που έρχονται!

- Εύχομαι να ξυπνήσουμε το πρωί και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα στον κόσμο να ήταν απλώς ένας εφιάλτης. Εκτός όμως από εφιάλτες υπάρχουν και όνειρα. Ας ονειρευτούμε λοιπόν την αλλαγή κι επειδή το όνειρο είναι αυτό που ανατρέπει την πραγματικότητα, ας μην το αφήσουμε να χαθεί. Αυτούς που φαντάζουν ανίκητοι καμιά φορά τους ρίχνεις κάτω με μια σφεντόνα.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, όπως τον καιρό της χούντας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν όλοι μαζί μας, ήθελαν να μας βοηθήσουν. Τώρα είναι όλοι εναντίον μας
Νάνα Μούσχουρη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS