130 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Άννα Τσιάλτα

Γεωργία Νταγάκη: «Η κρητική παράδοση αποτέλεσε την αφετηρία στην καριέρα μου»

Συνέντευξη στην Άννα ΤσιάλταΜε καταγωγή από την Κρήτη η Γεωργία Νταγάκη έρχεται για να μας δείξει πως μια Γυναίκα όλα τα μπορεί, όταν διαθέτει φωνή ψυχή και δύναμη για να κάνει καριέρα.
 
Με πολλές συνεργασίες στις βαλίτσες της και στο βιογραφικό της, μας συστήνετε μέσα από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα και στο www.e-orfeas.gr!

Μάθετε κάποια πράγματα για εκείνη για να δείτε πως ακόμα στην Ελλάδα έχουμε φωνές που αξίζουν να πάνε ψηλά, γιατί μόνο τους όπλο είναι η δύναμη της ψυχής τους. Η Γεωργία ετοιμάζει μια εκπληκτική εμφάνιση στο «Κύτταρο» και μέσα από αυτήν, ανοίγει τα φτερά της και πετάει στην Ευρώπη. Μια γυναίκα που μας δείχνει με όλη της την δύναμη πως η μουσική είναι ταξίδι που δεν έχει τέλος αλλά μόνο αρχή και μόνο κορυφή!

 
 
Με καταγωγή από την Κρήτη έχεις κάνει πολλούς σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα σου. Μίλησε μου λίγο για αυτούς.

Η κρητική παράδοση και παράλληλα το κρητικό ρεπερτόριο αποτέλεσαν την αφετηρία στην καριέρα μου και παράλληλα έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της. Η μουσική της πατρίδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τρόπο σκέψης μου αλλά και στην ωρίμανσή μου μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο. Η ύπαρξη πολλών σημαντικών συνεργασιών με διάφορους καλλιτέχνες, αποτελεί επίσης σημαντικό γεγονός στην πορεία μου, καθώς  τα τελευταία χρόνια κινούμαι σ’ έναν ευρύτερο μουσικά αλλά και όσον αφορά στο ρεπερτόριό μου, χώρο.

Συνεργάζεσαι με μια κορυφαία rock & roll μπάντα και τραγουδάς μαζί τους. Πως ξεκίνησε αυτή η συνεργασία και τι έχεις εισπράξει σε συναισθήματα εσύ από αυτήν;

Η γνωριμία μου με τους Highway band είναι πολύ πρόσφατη και η συνεργασία μας ξεκινά ουσιαστικά στο «Κύτταρο» στις 15 Νοέμβρη. Αυτό θα  είναι και το «παρθενικό» κοινό μας Live. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με τα παιδιά αυτά, καθώς διαθέτουν απίστευτη ενέργεια και ζωντάνια. Όσον αφορά στο μουσικό καθαρά κομμάτι, νομίζω ότι το «πάντρεμα» αυτό Αμερικής - Κρήτης, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον και είναι σε θέση να φέρει πολύ ωραία αποτελέσματα.


Έχεις ταξιδέψει σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης κάνοντας πολλές συναυλίες. Τι σου έχει αποφέρει πιστεύεις αυτή η εμπειρία σου σε εσένα αλλά και στην δουλειά σου;

 
Εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι είναι πολύ όμορφο να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει, πόσο μάλλον να το κάνει παράλληλα με την μουσική του σε χώρες έξω από τη δικιά του. Να είναι σε θέση να μοιράζεται τους καρπούς της δουλειάς του με ανθρώπους διαφορετικής μουσικής κουλτούρας. Σίγουρα, η παρουσία ενός Έλληνα καλλιτέχνη σε μουσικές σκηνές του εξωτερικού του δημιουργεί κυρίως συγκίνηση αφού, πέρα του ότι τραγουδά μπροστά σε Έλληνες που στερούνται την καθημερινή επαφή με τους καλλιτέχνες της πατρίδας τους, του δίνει τη δυνατότητα, εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω, να «μιλήσει» με τη μουσική του στους ξένους και να τους παρουσιάσει και κάτι παραπάνω από το ήδη γνωστό συρτάκι, διαφορετικούς ήχους αλλά εξίσου ελληνικούς.

Στην Ελλάδα γιατί πιστεύεις πως το τραγούδι κυρίως το έντεχνο έχει πολεμηθεί και δεν αφήνει και τόσο μεγάλη δημοσιότητα στους τραγουδιστές;

Δύσκολη ερώτηση, καθώς αισθάνομαι ότι κάπου σ’ αυτό το χώρο έχουν εντάξει και μένα. Δεν μ’ αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική ή τους καλλιτέχνες. Αυτό που πίστευα πάντα και πιστεύω, είναι πως το «καλό» τραγούδι ανήκει και αφορά όλον το κόσμο που έχει την ανάγκη να το ψάξει να το ακούσει και να το αφουγκραστεί, άλλα και να ταυτιστεί μαζί του. Το ίδιο πιστεύω και να την ανάδειξη των καλλιτεχνών.

Θα έκανες τα πάντα για την καριέρα σου; Ακόμα και αν αυτό πήγαινε ενάντια σε κάποιες αρχές σου;

Θα έκανα από τη μια τα πάντα, αλλά και τίποτα από την άλλη. Είναι υποκειμενικό λοιπόν τι είναι σωστό και τι λάθος για τον καθένα. Η δουλειά μου είναι όλη μου η καθημερινότητα. Η προσωπικότητα του καθένα αντανακλάται στον τρόπο που δουλεύει νομίζω, αλλά και στο έργο που παράγει γενικότερα. Πώς μπορείς λοιπόν να τα διαχωρίσεις αυτά τα δύο; Να κάνεις κάτι που σε προσβάλλει στην δουλειά σου όταν αυτό καθρεπτίζεται ταυτόχρονα και στην προσωπικότητα σου; Σε αυτό που είσαι εν τέλει;

 
Τι θέλεις για το μέλλον και για σένα; Τι πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις;

Εύχομαι να παραμείνω όσο το δυνατόν πιο δημιουργική γίνεται και να μη με απασχολήσει ποτέ ότι πρέπει να πετύχω κάτι μέσα απ’ αυτό.
 
Ετοιμάζεις κάτι αυτό τον καιρό δισκογραφικά;

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες το πρώτο τραγούδι της επερχόμενης δουλειάς μου, ο «Φόβος» σε στίχους Πόλυ Κυριάκου και σε μουσική Σταύρου Σιόλα. Ο δίσκος αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα στο 2014.

Που σε συναντάμε αυτό τον καιρό; Που θα μπορεί ο κόσμος να σε απολαύσει;

Στην Αθήνα, στο Κύτταρο club στις 15 Νοεμβρίου και έπειτα ακολουθούν μια σειρά  εμφανίσεων μου στο εξωτερικό, στις Βρυξέλλες στις 23, στο Άμστερνταμ 25 και στο Παρίσι 26 Νοεμβρίου αντίστοιχα, στην παράσταση ''Τhe other side of Greece'' με τον Φίλλιπο Πλιάτσικα.

Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Εric Burdon. Δυο μεγάλα ονόματα που συνεργάστηκες μαζί τους. Πες μου δυο λόγια για τους ανθρώπους αυτούς και τι αποκόμισες από αυτή την συνεργασία;

Δύο μεγάλοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες. Νομίζω πως θα τους αδικήσω μόνο με δύο λόγια...

  
  
  


Μια ευχή για να κλείσουμε θετικά την συνέντευξη μας και να δώσεις το δικό σου μήνυμα σε όλο τον κόσμο.


Να έχουμε υγεία, να αντλούμε ενέργεια από τα όμορφα που μας συμβαίνουν και ν' αγαπάμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία, μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά ίσως είναι μία από τις πιο δυνατές μας αλήθειες. Σας ευχαριστώ πολύ. 

 H Γεωργία Νταγάκη σ’ ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Οι υπάλληλοι όλοι λιώνουν και τελειώνουν σαν στήλες δύο - δύο μες στα γραφεία.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/10/1854 Γεννήθηκε ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ. Πέθανε στις 10.11.1891
21/10/1907 Γεννήθηκε ο σουρεαλιστής ζωγράφος και ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος

ΤΥΧΑΙΑ TAGS