89 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
18.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Νικολέτα Περάκη

Κυριακή βράδυ, στο Αιγάλεω και το μουσικό στέκι «Sin + Συν», συναντάω τον Δημήτρη Πάσιο, να ετοιμάζεται για το φινάλε των εμφανίσεών του στο συγκεκριμένο μαγαζί μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Αντώνη Παπαμιχαλόπουλο. Ο Δημήτρης Πάσιος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τη συμμετοχή του ως τραγουδιστής στο μουσικό συγκρότημα ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του μουσικού τηλεοπτικού παιχνιδιού X-Factor, πριν μερικά χρόνια. Η μετά – τριημιτονίου εποχή τον βρίσκει σε ένα νέο ξεκίνημα ως σόλο τραγουδιστή. Το νέο του τραγούδι κυκλοφόρησε μόλις! Τιτλοφορείται «Θα φωνάξω Σ’ αγαπώ» , σε στίχους του Δημήτρη Τσάφα και μουσική του Νίκου Τερζή. Ο Δημήτρης μίλησε για τη ζωή του μετά το μουσικό τηλεπαιχνίδι X- factor, τους λόγους διάλυσης του συγκροτήματος «Τριημιτόνιο», το νέο του τραγούδι, τα νέα επαγγελματικά και προσωπικά του σχέδια και τους μουσικούς του στόχους, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Σε γνωρίσαμε για πρώτη φορά τηλεοπτικά στο μουσικό reality X-Factor όπου ήσουν ο ένας από τα τρία μέλη του γκρουπ ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ. Τι εμπειρίες αποκόμισες από το παιχνίδι αυτό;
Δ.Π.: Καταρχήν να σου πω ότι ήταν όλα ένα τυχαίο σκηνικό, γιατί σκέψου ότι πήγαμε τρία σόλο παιδιά, μας έκαναν γκρουπ, ξεκίνησε το ταξίδι και κατέληξε στον τελικό. Οπότε, αν το σκεφτείς λίγο πανοραμικά, είναι λίγο άκυρο όλο το θέμα. Κι αυτό είναι και το μαγικό πάνω σ’ αυτό το πράγμα. Γενικά το X-factor ήταν ένα ταξίδι απίστευτο! Δηλαδή δε μπορεί να το καταλάβει κανείς αν δε το ζήσει. Εντάξει, είχαμε και τις στιγμές αδυναμίας, λόγω του προγράμματος που μας είχανε πολλές ώρες. Πολλές ώρες! Μπορείς να πεις πολύ εύκολα «φεύγω», αλλά άμα μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου ότι «ήρθα να κάνω αυτό το πράγμα και θα το κάνω», τότε όλα πάνε καλά.

Ποιες στιγμές νοσταλγείς από το μουσικό παιχνίδι X-factor;
Δ.Π.: Πέρα από τα live, που κάναμε τις Παρασκευές και ήταν πολύ όμορφα, είναι στιγμές που δε θυμάσαι τι κάνεις πάνω στη σκηνή, είναι σαν ένα όνειρο ας πούμε. Ανεβαίνεις πάνω τρία λεπτά, τραγουδάς, ακούς αυτά που έχεις να ακούσεις και τελειώνει. Κι αν με ρωτήσεις τι έγινε, θα σου πω ότι δε θυμάμαι τίποτα. Απλά τραγούδαγα, τίποτα άλλο. Το πιο ωραίο σκηνικό είναι όταν ήμασταν σπίτι του Άλεξ Παναγή και κάναμε πρόβες, και πέρα από την πρόβα είναι και ο χαβαλές που κάναμε μεταξύ μας. Και όχι μόνο μεταξύ μας, ήταν και τα “Κόκκινα χαλιά”, και οι “JUKE BOX” και άλλα γκρουπάκια, που ήμασταν όλοι μαζί. Ήταν σα μια μεγάλη παρέα, που ενώ έχεις συνηθίσει να βγαίνεις με παιδιά από το Λύκειο, από τη σχολή σου, ξαφνικά έχεις βρεθεί σε μια παρέα που ούτε καν φανταζόσουν αν στο έλεγαν πέντε χρόνια πριν ότι θα το κάνεις αυτό ποτέ στη ζωή σου.  Ήταν κάτι εξωπραγματικό, ας πούμε.

Έχεις κρατήσει φιλίες μέσα από το παιχνίδι;
Δ.Π.: Βεβαίως! Πέρα από τα παιδιά του γκρουπ (Τριημιτόνιο) που είμαστε φιλαράκια και όταν έρχονται από Κύπρο βρισκόμαστε, με το Λούκα Γιώρκα μιλάμε πολύ, και με τον Φώτη από τα «Κόκκινα Χαλιά» (τον κιθαρίστα). Και με παιδιά από άλλα X- factor, και Greek Idol μαζί. Όλα τα reality είναι σαν ένα σχολείο. Δηλαδή είμαστε, ας πούμε, η Γ’ Λυκείου που τελείωσε, η Β’ Λυκείου που ήρθε μετά (X- factor 2). Γνωριζόμαστε μεταξύ μας λόγω ότι με πολλούς έχουμε εμφανιστεί μαζί σε κάποια μαγαζιά (με τη Βαλάντω, το Γιώργο Ξυλούρη από το X-factor 2, και με τη Νικόλ. Με όλους βασικά). Αλλά κυρίως με το Ξυλούρη κάνω πάρα πολύ παρέα εγώ, το Γιώργο και με την Ελευθερία Ελευθερίου που θα πάει τώρα στη Eurovision.

Θα ήθελες να μας πεις τους λόγους που διαλύθηκε το συγκρότημα Τριημιτόνιο;
Δ.Π.: Θα στα πω «απ’ εξω – απ’ έξω». Καταρχήν είχαμε βάλει εμείς με τα παιδιά ένα στοίχημα. Θα κάνουμε μαζί κάποια πράγματα. Αν δούμε ότι αυτά τα πράγματα δε γίνουν έτσι όπως τα θέλουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να το τραβάμε παραπάνω. Ο καθένας έχεις τις δικές του προτεραιότητες, τα δικά του σχέδια - όχι απαραίτητα καλλιτεχνικά σχέδια. Μπορεί ένας να θέλει να σπουδάσει στο εξωτερικό ας πούμε. Και για κάποιο λόγο επειδή δεν «πάει αυτό το πράγμα, ο καθένας για το δικό του λόγο: Μπορεί ο ένας να πει «αν περιμένουμε ακόμα δυο χρόνια μπορεί και να πήγαινε». Αλλά επειδή δε μπορείς να το ρισκάρεις. Κι επειδή έχουμε και διαφορετικές ηλικίες με τα παιδιά, θεωρεί ο καθένας κάποια πράγματα. «Εγώ μπορεί να θέλω να κάνω οικογένεια» μπορεί να σου πει ο ένας απ’ τους τρεις – δε θα σου πω ποιος. Νομίζω ότι με το ρυθμό που πάμε πιο πολύ πέφτουμε κυρίως βιοποριστικά, και δε μπορώ να κάτσω και να ρισκάρω τη ζωή μου για ένα όνειρο. Ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του. Ε, εγώ ήθελα να πάω παραδείγματος χάρη στο εξωτερικό. Ο άλλος ήθελε να γυρίσει σπίτι του. Αλλά επειδή είμαστε αγαπημένοι, τα συζητάμε και λέμε «ωραία θα βάλουμε ένα όριο, ότι μέχρι «τότε» θα κάνουμε την προσπάθειά μας, θα ρισκάρουμε κι άμα «δεν», θα το σταματήσουμε.

Τι αποφάσεις έχει πάρει ο Δημήτρης για την καριέρα του στην μετά – τριημιτονίου εποχή;
Δ.Π.: Να τον πάρω ένα τηλεφωνάκι να τον ρωτήσω και να σου πω; (γέλια). Κοίταξε, να σου πω. Εγώ είμαι άνθρωπος που αφήνει τα πράγματα κι έρχονται (όχι φυσικά κάθοντας σε ένα καναπέ και λέγοντας «όποτε έρθει, ήρθε») Καταρχήν έχω τις σχολές μου εγώ. Τώρα τον Ιούνιο θα τελειώσω τη μια, σε δύο χρόνια την άλλη.

Τι σπουδάζεις;
Δ.Π.: Έχω τελειώσει ΤΕΙ Πειραιά Λογιστικής, έχω τελειώσει κλασσική κιθάρα (πτυχίο κλασσικής). Θέλω να πάρω τα πτυχία της θεωρίας της μουσικής (αρμονίες) που θα μου επιτρέψει να διδάσκω σε σχολεία και σε ωδεία. Πτυχίο φωνητικής παίρνω τον Ιούνιο αυτό, για να διδάσκω και φωνητική. Και είμαι στη δραματική σχολή της Έλντας Πανοπούλου. Θα έρθει και σήμερα εδώ στο μαγαζί να μας δει!

Το νέο σου τραγούδι που βγήκε τώρα πρόσφατα ονομάζεται «Θα φωνάξω Σ’ αγαπώ» σε στίχους Δημήτρη Τσάφα και μουσική Νίκου Τερζή. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Δ.Π.: Με τον Νίκο Τερζή ήμασταν μαζί στη Eurovision πέρυσι. Μας είχε γράψει το τραγούδι. Με το που διαλύθηκε το γκρουπ, δε του είπα «Γειά σου Νίκο, θέλω να μου γράψεις». Λέω «Νίκο σ’ ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα έκανες για εμάς πέρυσι και μέχρι τώρα, να σου πω ότι το γκρουπ τελείωσε και να είσαι καλά». Και μου λέει ο Νίκος «Τι θα κάνεις εσύ; Πέρνα από εδώ να μιλήσουμε, από το στούντιο». Ε και πήγα, και μου’ βαλε να ακούσω αυτό το κομμάτι. Και μου λέει «επειδή σε ξέρω σα παιδί και έχουμε χημεία κι όλα αυτά, νομίζω ότι μετά το γκρουπάκι θα σου πήγαινε ένα image λίγο πιο μέινστριμ, πιο ποπ ας πούμε. Και να σου πω την αλήθεια, σαν χαρακτήρας, το προτιμώ. Το έντεχνο είναι λίγο πιο «σκοτεινό». Θεωρείται λίγο πιο «μίζερο» σε εισαγωγικά πάντα. Μ’ αρέσει γιατί είμαι νέο παιδί. Θέλω κάτι λίγο πιο ζωντανό, κάτι πιο λαμπερό ίσως, πιο ευχάριστο. Με το Νίκο Τερζή βρήκαμε μια φοβερή χημεία και ανέλαβε να είναι ο παραγωγός μου σε ότι βγάλουμε από εδώ και μπρος. Μπορεί να βγάλουμε άλλα πέντε κομμάτια, τα οποία μπορεί να είναι και ξένα, πιο dance και ηλεκτρονικά. Το συζητάμε ακόμα το στυλ. Θέλουμε να περάσουμε ένα πιο μοντέρνο ύφος.

Είδαμε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο και το βίντεοκλιπ του κομματιού «Θα φωνάξω Σ’ αγαπώ»
Δ.Π.: Ο Αντώνης Σωτηρόπουλος, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης, είναι φίλος του Νίκου Τερζή και είναι μέλος της ομάδας μας. Δηλαδή θα είναι μαζί μας και για τα επόμενα κλιπ που θα γυρίσουμε, όποτε τα γυρίσουμε. Το κλιπ γυρίστηκε στα «Αστέρια» Γλυφάδας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια. Θα σε δούμε σε κάποιο δισκογραφικό άλμπουμ;
Δ.Π.: Δε ξέρω για άλμπουμ, γιατί οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες και ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον. Ποτέ και για κανένα λόγο. Όλοι βγάζουν ένα, δύο κομμάτια. Εγώ θέλω να βγάλω – υπολογίζω μέχρι και τα Χριστούγεννα που θα μας έρθουν – τέσσερα κομμάτια. Και αργότερα, αν «πάει» αυτό το πράγμα, μπορεί να βγάλουμε άλλα τέσσερα κομμάτια και να κάνουμε ένα δίσκο σαν συλλογή, σε δυό χρόνια.

Ποιοι είναι οι μουσικοί σου στόχοι;
Δ.Π.: Το παν είναι όχι απλά να ακούς και να παίζεις μουσική. Το παν είναι να ζεις για τη μουσική. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί οι πιο πολλοί σκέφτονται «άντε να πάω, να παίξω, να πληρωθώ και να φύγω». Οι πιο πολλοί είναι έτσι. Η ανταμοιβή δεν είναι πιο πολύ το «φακελάκι» που θα πάρεις στο τέλος της μέρας με το μεροκάματό σου. Είναι πιο πολύ το να σ’ αγαπήσει ο κόσμος. Να δει ότι αυτός εκείνη τη στιγμή που τραγουδάει είναι σε άλλο κόσμο. Είναι στον κόσμο του. Για όποιον αγαπάει τη μουσική αυτό το πράγμα φαίνεται, ειδικά στο live φαίνεται.

Τέλος, έχεις να ευχηθείς κάτι για τους αναγνώστες του ΟΡΦΕΑ;
Δ.Π.: Βεβαίως. Καταρχήν να σας πω καλή επιτυχία στον Ορφέα. Να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία, ευτυχία και σ’ αυτές τις εποχές που ζούμε χρειαζόμαστε χαμόγελα, χαρά. Θα σας πω και μια ατάκα που μου είπε ο Νίκος Τερζής: «Μπορεί να είσαι γύρω από πολυκατοικίες που γκρεμίζονται, αλλά δεν είναι να σκέφτεσαι ότι «ωχ έχουν γκρεμιστεί τα πάντα». Αλλά «απ’ την αρχή θα τις ξαναχτίσω, πέτρα – πέτρα». Αυτό εύχομαι σε όλο τον κόσμο, να έχει αυτή την άποψη και όχι απλά να τις ξαναχτίσει, αλλά να τις κάνει καλύτερες.

 


 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Βαραίνουν τα σώματα μέσα στο χρόνο, σηκώνοντας απάνω τους τη θλίψη τους την ακατάλυτη, σηκώνοντας τη μοναξιά.
Γιώργος Θέμελης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

18/9/1970 Πέθανε στο Λονδίνο ο αμερικανός κιθαρίστας Τζίμυ Χέντριξ (Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ), πιθανότατα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.
19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS