159 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
18.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Τάσος Π. Καραντής

Αρχίζω τελικά να πιστεύω στις καλές συγκυρίες και στις καρμικές συναντήσεις. Κάπως, έτσι γνώρισα την Αντιγόνη Κατσούρη (σε μια παρουσίαση δίσκου) κι αυτό ήταν! Κατόπιν βούτηξα στη γαλήνια θάλασσα της μουσικής της. Και, το ένα, όπως πάντα, έφερε το άλλο, κι έτσι συναντηθήκαμε – με αφορμή την κυκλοφορία και του νέου δίσκου της («Ένα χαμόγελο για το αύριο») – τα είπαμε και σας την παρουσιάζουμε και ζωντανά στο «VITAMINA», στις 15/3. Ξεκινήστε με τη συνέντευξή της, κι ελάτε να την ακούσετε και να γεμίσετε από τα θετικά συναισθήματα, που θα σας προσφέρει η Αντιγόνη Κατσούρη, μέσα από την αιθέρια παρουσία της και την μελωδική και ζεστή φωνή της.

Από πολύ μικρή στη μουσική, κα με πολλές αντίστοιχες σπουδές. Πως μας προέκυψε αυτό το «κορίτσι-θαύμα»;
Αντιγόνη Κατσούρη: Από μικρή είχα πολύ ιδιαίτερη αγάπη στη μουσική. Πήγαινα στο ωδείο πριν ακόμα οι γονείς μου, μου αγοράσουν το πιάνο. Είχα σχηματίσει με μολύβι στο πάτωμα τα πλήκτρα του πιάνου και έκανα εξάσκηση εκεί. Οι γονείς μου κατάλαβαν πως έπρεπε να επενδύσουν σε αυτό, κι έτσι απέκτησα το πρώτο μου πιάνο. Μετά ήρθαν όλα πολύ φυσιολογικά.

Οι γονείς σου είχαν σχέση με την μουσική;
Α.Κ.: Δεν ήταν μουσικοί. Απλώς ακούγανε. Αλλά ο πατέρας μου από μικρό παιδί έκανε οικονομίες για να αγοράζει δίσκους κλασικής μουσικής, και η μητέρα μου λάτρευε το πιάνο και τραγουδούσε ερασιτεχνικά.

Είχαν καλό μουσικό γούστο δηλαδή.
Α.Κ.: Ναι, και έτσι με μύησαν από μικρή στον κόσμο της μουσικής.

Έχεις μάθει από αγιογραφία μέχρι μπουζούκι. Πως τα συνδυάζεις, και ποιος αρμός τα ενώνει όλα αυτά μέσα σου;
Α.Κ.: Γενικά είμαι πολύπλευρη προσωπικότητα. Οπότε, έχω πάρα πολλά ενδιαφέροντα, που, πολλές φορές, φαίνονται να μην έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Αλλά αν το εξετάσεις πρακτικά, το μπουζούκι είναι ένα μουσικό όργανο, όπως είναι και το πιάνο, άσχετα αν το κάθε ένα αντιπροσωπεύει, διαφορετικό είδος μουσικής. Μπορείς ανάλογα, και με τα δύο, να βγάλεις ήχους, να εκφράσεις συναισθήματα, να δημιουργήσεις εικόνες. Η μουσική και ο τρόπος που μπορείς να την προσεγγίσεις δεν έχει σύνορα !

Μου κάνει εντύπωση ότι το μπουζούκι είναι ταυτισμένο σαν αντρικό όργανο. Έτσι δεν είναι; Πιστεύω πως λίγες θα είναι οι γυναίκες που μαθαίνουν.
Α.Κ.: Έτσι είναι σίγουρα. Απλά, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αντρικά και γυναικεία όργανα. Οπότε είναι και μια ευκαιρία να καταρριφθεί και αυτός ο μύθος.

Tο προτίμησες περισσότερο από την κιθάρα δηλαδή; Ήθελες κάτι από εκεί και το πήρες;
Α.Κ.: Το προτίμησα γιατί ήταν εντελώς αντίθετο με το πιάνο και ήξερα πως θα μου δημιουργήσει διαφορετικές εικόνες και προοπτικές. Το πιάνο είναι περισσότερο ένα κλασικό όργανο. Το μπουζούκι καθαρά λαϊκό. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο, και ταυτόχρονα να αποκτήσω και κάποιες περισσότερες πρακτικές γνώσεις πάνω στα έγχορδα. Και η κιθάρα δεν ήταν ότι δε μου άρεσε, αλλά λόγω του ότι δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με όλα, διάλεξα ανάμεσα στα δύο. Παλαιότερα είχα κάνει και βιολί.

Η αγιογραφία και η ζωγραφική;
Α.Κ.: Από μικρή μου άρεσε η ζωγραφική. Είναι η μεγάλη μου αγάπη. Η αδερφή μου, για να καταλάβεις, έχει τελειώσει την σχολή Καλών Τεχνών. Το έχουμε δηλαδή οικογενειακώς. Ζωγραφίζουν και οι γονείς μου. Η αγιογραφία ήταν ένα είδος ζωγραφικής που συνδύαζε την πίστη μου στο Θεό, με την αγάπη μου για την ζωγραφική, κι ήταν  ένας ωραίος τρόπος πάλι να εκφράσω τις σκέψεις μου.

Βλέπω, ότι είσαι από τις λίγες νεαρές κοπέλες, του χώρου σου, που έχουν πίστη στο Θεό. Εντάξει, ο καθένας, κάπου και κάπως, πιστεύει, αλλά, συνήθως, δε το δηλώνουν στις συνεντεύξεις, γιατί νομίζουν ότι είναι ντεμοντέ,  ή μπορεί και να μην πιστεύουνε. Δεν το ακούω συνήθως στις συνεντεύξεις. Συνειδητά δηλαδή πιστεύεις;
Α.Κ.: Ναι, συνειδητά πιστεύω, και μου αρέσει να ομολογώ την πίστη μου και να μιλάω για πράγματα που θεωρώ ανώτερα από μένα.

Ήδη εδώ και 2-3 χρόνια είσαι και στη δισκογραφία, με δυο προσωπικούς σου δίσκους, το <<Ουράνιο τόξο>> , και τον εντελώς πρόσφατο <<Ένα χαμόγελο για το αύριο>>. Ποιο θα έλεγες ότι είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους μουσικά , αλλά και αισθητικά;
Α.Κ.: Είναι τραγούδια που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μου, στα οποία προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό, από άποψη όχι μόνο ερμηνευτική, αλλά και ενορχηστρωτική και αισθητική. Έχουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, είναι ταξιδιάρικα και αληθινά. Πάντα μου αρέσει μέσα από τον κόσμο της μουσικής να μεταδίδω θετικά συναισθήματα, σε ανθρώπους που μοιράζονται αυτές τις στιγμές μαζί μου. Οπότε θέλω τα τραγούδια μου να αποπνέουν αυτά τα συναισθήματα χαράς, θετικής σκέψης και προβληματισμού ταυτόχρονα.

Επειδή δεν σε έχω δει  ζωντανά, βγάζεις αυτό που λέμε, το χαλαρό, το ριλάξ η έχεις και εκρηκτικές στιγμές;
Α.Κ.: Ανάλογα με το τραγούδι και με το τί θέλει να εκφράσει, η ερμηνεία μου περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συναισθηματικών εξάρσεων, με δυναμικές και χαλαρωτικές στιγμές όταν και όπου χρειάζεται. Δεν είμαι η τραγουδίστρια που θα βγει να χτυπιέται στην σκηνή. Ο τύπος μου και σαν άνθρωπος βγάζει περισσότερη εσωτερικότητα και γι' αυτό τα συναισθήματα που μεταδίδω μέσω της μουσικής μου φτάνουν στον ακροατή με έναν ιδιαίτερο, ευθύ, άμεσο και ήρεμο τρόπο.

Έχεις χαρακτηριστεί ως μια αέρινη παρουσία, με μελωδική και ζεστή φωνή. Έτσι είσαι και ως άνθρωπος, ως νεαρό κορίτσι; Ευαίσθητη κι εύθραυστη;
Α.Κ.: Πιστεύω  πως είμαι. Γενικά δεν είμαι καθόλου νευρική. Έχω θετική σκέψη. Είμαι πολύ καλοπροαίρετη απέναντι στους άλλους. Πάντα θέλω να βοηθάω όσο μπορώ. Στεναχωριέμαι με τα προβλήματα των άλλων. Συμμετέχω και πάντα προσπαθώ να βρίσκω λύσεις. Και ταυτόχρονα είμαι δυναμική και σκληρή όταν χρειάζεται.

Ερμηνευτικά που θα κατέτασσες τον εαυτό σου;
Α.Κ.: Δεν ξέρω που θα τον κατέτασσα. Νομίζω πως δεν εντάσσομαι σε καμιά κατηγορία. Σίγουρα μου αρέσει να δοκιμάζω τις ερμηνευτικές μου ικανότητες σε διάφορα είδη μουσικής. Έντεχνο, παραδοσιακό και ελαφρολαικό, ποπ, τζαζ, και ένας συνδυασμός όλων. Και ακόμα δεν μπορώ να πω ότι έχω κατασταλάξει σε ένα είδος ή ότι θέλω να κατασταλάξω κάπου. Μου αρέσει να τραγουδάω διάφορα. Η καλή μουσική δεν έχει σύνορα.
 

Δε σε ενοχλεί αυτό; Γιατί κάποιοι θέλουνε τους καλλιτέχνες να έχουνε μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Κι άμα ξεφεύγουν καμιά φορά λένε, να αυτός που ήταν λαϊκός τραγουδιστής, το γύρισε. Βλέπω ότι έτσι δεν αφήνουν ελεύθερο έναν άνθρωπο. Δε μπορεί να λέει μια ζωή τα ίδια. Γιατί να μην έχει αυτό το δικαίωμα;
Α.Κ.: Σίγουρα. Δε θα συμφωνούσα μόνο αν γινότανε για εμπορικούς λόγους. Δηλαδή αν βλέπεις ένα καλλιτέχνη να τραγουδάει ποπ μια ζωή, κι έτσι ξαφνικά, επειδή το ποπ σταματάει να είναι της μόδας, το "γυρίζει" στο έντεχνο και προσπαθεί να δείξει άλλη ταυτότητα στους θαυμαστές του, απλά για να επικρατήσει στο στερέωμα, δεν μου αρέσει γιατί είναι κάτι στημένο και ψεύτικο.

Ο τίτλος του δίσκου σου  είναι αισιόδοξος, κόντρα σε μια εποχή και σε ένα μέλλον, που, για την Ελλάδα προβλέπονται μαύρα. Ποια είναι η ματιά σου αλλά και η στάση σου απέναντι στην όλη κατάσταση;   
Α.Κ.
: Για αυτό ακριβώς ο τίτλος είναι <<Ένα χαμόγελο για το αύριο», γιατί για το σήμερα θα ήταν παρακινδυνευμένο. Παρ’ όλα αυτά στις δύσκολες στιγμές είναι που ο κόσμος χρειάζεται ακόμα περισσότερο ένα χαμόγελο και μια σπίθα ελπίδας για το παρόν και το μέλλον του και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και θα τα βγάλει πάλι πέρα. Γιατί κι οι Έλληνες είναι λαός που αγωνίζεται. Λαός που όταν τον φτάσουν στα άκρα θα αντιδράσει. Είναι γενικά ευκολόπιστος λαός και καλοπροαίρετος. Και έρχεται η στιγμή που ενώνεται και κοιτάει το κοινό καλό. Και αυτό έπρεπε ήδη να το είχαμε κάνει καιρό πριν.

Με μια τέτοια θέση, νομίζω πως είσαι άτομο με πολιτική σκέψη, αλλά όχι κομματικοποιημένο.
Α.Κ.: Όχι, καθόλου. Ελάχιστοι άνθρωποι νομίζω πως είναι πλεον κομματικοποιημένοι. Αγαπάω την Ελλάδα και όποιον θέλει να την υπηρετήσει σωστά.

Ο νέος σου δίσκος έχει και πάλι τις - αν μου επιτρέπεις - δικές σου εμμονές, δηλαδή πολλά όργανα, πλούσιες ενορχηστρώσεις. Είναι κάτι που σε γεμίζει προσωπικά; Σε ρωτάω γιατί είμαστε σε μια εποχή που - για διάφορους λόγους - επικρατεί ο ακουστικός ήχος μέσα από ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο 2-3-4 οργάνων.
Α.Κ.
: Μα δεν θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση την ποιότητα του δίσκου μου, και τον κόσμο που από πίστη και αγάπη στην μουσική μου θα επιλέξει να δώσει τα λιγοστά του χρήματα για να τον αγοράσει. Κι έτσι, σε αυτή την εποχή, που τα χρήματα έχουν μεγαλύτερη αξία, πιστεύω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να τους δώσεις κάτι που θα είναι αξιόλογο. Οπότε προτίμησα συνειδητά να χάσω από τα δικά μου κέρδη και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Να παίξουν οι καλύτεροι μουσικοί τα όργανα που χρειάζονται στο κάθε κομμάτι και όχι να βάλω τρία όργανα να παίξουν σε όλο το δίσκο, απλά για να μου βγει οικονομικό. Στο cd παίζουν 25 πολύ αξιόλογοι μουσικοί, σε 14 τραγούδια. Η εποχή μπορεί να είναι δύσκολη αλλά το έκανα για τους ακροατές μου.

Αν υπήρχε το όλο μπάτζετ, οικονομικά εννοώ, κι έβγαινε και στα live θα έκανες το ίδιο;
Α.Κ.: Ανάλογα με τον χώρο. Δε με πειράζει να παίζω με δυο άτομα, ή με μεγάλη ορχήστρα. Έχουν και τα δύο το ενδιαφέρον τους και τα πλεονεκτήματά τους. Με πλήρη ορχήστρα στο live φυσικά το αποτέλεσμα είναι πιο γεμάτο και πλησιάζει περισσότερο τον ήχο του cd. Άλλο πράγμα να έχεις όλα τα όργανα. Πρακτικά στις μέρες μας όμως είναι πολύ δύσκολο, έως και αδύνατο, να γίνει.

Μίλησε μου τέλος για το πρόγραμμα στο VITAMINA, ποιο θα είναι το ύφος του;
Α.Κ.: Στο VITAMINA θα προσπαθήσω να παρουσιάσω αυτό που είμαι. Ένα μίγμα από διάφορα χαρακτηριστικά. Τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία φυσικά, αλλά και διασκευασμένα τραγούδια σε έντεχνο, παραδοσιακό, τζαζ, έθνικ στυλ, με το δικό μου ύφος. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Μαζί με το κοινό φυσικά που πάντα συντελεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Θα παίξεις κομμάτια από τους δυο δίσκους σου και κομμάτια από το ξένο ρεπερτόριο;
Α.Κ.: Φυσικά και θα παίξω, έχω πολλά ακούσματα αγαπημένα. Δεν μπορείς να με πιάσεις πουθενά (γέλια). Έχω τραγούδια από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και ανατολικά, και δυτικά, και βόρεια, για να χρησιμοποιήσω εδώ έναν όρο από το πρώτο μου δίσκο που νομίζω ότι με εκφράζει.

Τα  οποία ισχύουν και για το ελληνικό τραγούδι;
Α.Κ.: Ναι, θα έχουμε πολύ ελληνικό τραγούδια σε αυτή την εμφάνιση. Από Κραουνάκη, Παπακωνσταντίνου, Χατζηδάκη, μέχρι και Μαραβέγια, Πλέσσα, Μάλαμα.

Βλέπω ότι είσαι ένα κορίτσι που τραβάς τον δικό σου δρόμο. Συνήθως βλέπουμε νεαρές τραγουδίστριες να εμφανίζονται δίπλα σε ένα μεγάλο όνομα, ή τις βγάζει κάποιος συνθέτης. Εσύ ανήκεις στις λίγες περιπτώσεις που το κάνεις μόνη σου. Και δισκογραφικά και με τα live σου. Έχεις κάνει κάποιες συνεργασίες, αλλά όχι σε μόνιμη σεζόν ας πούμε. Ήταν θέμα συγκυρίας ή δεν το ήθελες;
Α.Κ.: Το διερευνήσαμε με κάποιους καλλιτέχνες. Απλά, μέχρι στιγμής δεν βρεθήκαμε στο ίδιο μήκος κύματος. Οι περισσότεροι από τους παλιούς τραγουδιστές είναι γεμάτοι ανασφάλειες και δεν έχουν καμία πρόθεση συνεργασίας. Κάποιοι άλλοι είναι περισσότεροι καλοπροαίρετοι, και συζητάμε για διάφορες μελλοντικές συνεργασίες. Το συμπέρασμα πάντως, μέχρι στιγμής, ήταν να ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο και να είμαι αυτόνομη. Να πω την μουσική όπως πραγματικά την πιστεύω χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι από τις σελίδες σου στο ιντερνέτ έχεις προχωρήσει πολύ.
Α.Κ.: Ναι το ιντερνέτ είναι ένα σπουδαίο εργαλείο. Ο κόσμος στηρίζει τις προσπάθειες που θεωρεί αξιόλογες και σημαντικές. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω εδώ όλους τους θαυμαστές μου που με στηρίζουν από εκεί. Έχω 4 προφίλ στο facebook και χιλιάδες φίλους  που ανταποκρίνονται. Και προσπαθώ να απαντώ προσωπικά και στα τέσσερα όταν ξεκλέβω χρόνο, παρόλη την δυσκολία που έχει κάτι τέτοιο.

Στα live σε στηρίζουν; Έρχεται δηλαδή κόσμος;
A.K.: Κοίτα. Πάντα ο κόσμος με στηρίζει με την παρουσία του. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν νέο καλλιτέχνη. Αυτή την εποχή όμως υπάρχει κόσμος που πεινά. Σίγουρα θα προτιμήσει να φάει, παρά να έρθει να ακούσει μουσική, όταν έχει να επιλέξει μεταξύ των δύο. Και πολλές φορές μέσα από τις σελίδες μου, μου ζητάνε συγνώμη που δεν μπόρεσαν να έρθουν και μου εξηγούν και τους λόγους. Εγώ ουδέποτε σχηματίζω αρνητική εικόνα για αυτούς που δεν έρχονται, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

 


Σκέφτεσαι να συνεχίσεις να πηγαινοέρχεσαι από τα Γιάννενα στην Αθήνα; Ή έχεις σκοπό να έρθεις μόνιμα να μείνεις κάποια στιγμή στην Αθήνα; Ή πλέον δε σε ενοχλεί αυτή η απόσταση;
Α.Κ.: Δεν έχω σχέδια στη ζωή μου. Από την στιγμή που μπορώ να πηγαινοέρχομαι, δε βρίσκω το λόγο να κατοικήσω μόνιμα εδώ. Αν χρειαζόταν θα το έκανα βέβαια. Άλλωστε πάντα θα έβρισκα χρόνο να κάνω τις εξορμήσεις μου, ως φυσιολάτρης που είμαι.

Ασχολείσαι με κάποιο σπορ, με πεζοπορίες, εκδρομές;
Α.Κ.: Ναι, πηγαίνω εκδρομές στο βουνό, στη θάλασσα. Μου αρέσει να κάνω βόλτες με φίλους και να χάνομαι στη φύση.

Α! Αρκετές φορές συνηθίζω, να κάνω μια ερώτηση εξωκαλλιτεχνική, για φινάλε, αν κάτι τραβήξει την προσοχή μου. Για παράδειγμα, τον Θάνο Μικρούτσικο τον είχα ρωτήσει για το φετίχ του με το τσιμπούκι, που τον βλέπω πάντα στις φωτογραφίες του. Σε σένα βλέπω, στις περισσότερες φωτογραφίες σου, να φοράς ένα σύμπλεγμα δυο σταυρών. Σημαίνει κάτι συγκεκριμένο για σένα και δεν το αποχωρίζεσαι ποτέ;
Α.Κ.: Έχει μια ιδιαίτερη σημασία, και ο καθένας μπορεί να το δει αλλιώς. Κάτι που μου εξιτάρει. Η διαφορετική θεώρηση και προσέγγιση των πραγμάτων. Έχω ακούσει πολλές εκδοχές που μου στέλνουν και στο ιντερνέτ, για το τί πιστεύει ο κόσμος πως μπορεί να σημαίνει αυτό το κόσμημα.

Τι είναι; Δυο σταυροί ανάποδα; Ένας διπλός σταυρός;
Α.Κ.: Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε ! Μπορεί να είναι ένας διπλός σταυρός, μπορεί να είναι ένας σταυρός χωρισμένος σε δυο τμήματα, μπορεί να είναι δύο ξίφη, ένα ξίφος μοιρασμένο, μπορεί να συμβολίζει την ένωση δύο τμημάτων που γίνονται ένα... Θα στο αφήσω λίγο σαν μυστήριο αυτό! Είναι πάντως το αγαπημένο μου κόσμημα. Μπορεί καμιά φορά να το αποχωρίζομαι για λίγο, αλλά παραμένει το αγαπημένο μου.

 Επισκεφτείτε το f/b της Αντιγόνης Κατσούρη:  Antigoni Katsouri A, Antigoni Katsouri B, Antigoni Katsouri C, Antigoni Katsouri D

Δηλώστε συμμετοχή στο event της 15/3 : Η Αντιγόνη Κατσούρη στο Vitamina

 


 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο καφέ «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 9».Φωτογραφίες
Πάτρα Μαγνήσαλη

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ έρχεται να σκορπίσει και πάλι αξέχαστες στιγμές σε μία και μοναδική LIVE εμφάνιση που θα πραγματοποιηθεί στο μουσικό μπαρ "VITAMINA", την ΠΕΜΠΤΗ  15  Mαρτίου!!!
Το ρεπερτόριο, ποικίλο και πολυδιάστατο, θα περιλαμβάνει αυτή την φορά τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της, «Ουράνιο Τόξο», αλλά και από την ολοκαίνουρια δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Ένα χαμόγελο για το αύριο», που θα κυκλοφορήσει εκείνες τις ημέρες, καθώς επίσης και ξεχωριστά τραγούδια της ξένης και της ελληνικής μουσικής σκηνής, από Loreena Mc Kennit και Edith Piaf μέχρι Σ. Κραουνάκη, Κ. Χατζή, Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πλέσσα, Απ. Καλδάρα, Σ. Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη, Μάνο Χατζηδάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα  κλπ.

Την Αντιγόνη (φωνή – πιάνο) θα συνοδεύουν οι μουσικοί :
Τάσος Δράμπαλης (τρομπέτα)
Γιώργος Κομπογιάννης (πλήκτρα)
Νάνσυ Αγγελάκη (κρουστά)

Ώρα εισόδου: 9.30 μ.μ.
Είσοδος : 10 ευρώ με κρασί ή μπύρα!
Τηλ. κρατήσεων :  694 4627077
Διεύθυνση: Κελεού 1 -5, Γκάζι  [Αθήνα]
Χορηγός επικοινωνίας : e-orfeas.gr

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άσκησα την όραση για μακριά κι έχασα τα κοντινά μου.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

18/9/1970 Πέθανε στο Λονδίνο ο αμερικανός κιθαρίστας Τζίμυ Χέντριξ (Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ), πιθανότατα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.
19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS