115 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Καλή Βανδώρου

Η αμεσότητα και η ειλικρίνεια είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τη Χριστίνα Μαραγκόζη. Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή της στις 25 Φεβρουαρίου στο Small Café, ο ΟΡΦΕΑΣ μίλησε με την πασίγνωστη τραγουδίστρια, η οποία μιλάει για το πώς βλέπει από τη δική της πλευρά τη σημερινή μουσική πραγματικότητα. Ακόμα, χαμογελάει αναφερόμενη στο παρελθόν και τις καλύτερες Απόκριες της ζωής της…

Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει με τον χρόνο στην καλλιτέχνιδα Χριστίνα Μαραγκόζη;
Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Πάντα ήθελα να λέω ωραία τραγούδια. Πάντα ήθελα να τραγουδάω δημιουργούς που εκτιμώ και αγαπώ τη μουσική τους. Πάντα ήθελα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ και επίσης αγαπώ τη μουσική τους. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Απλά, θέλω πια να πω άλλα πράγματα. Δε θέλω να έχω την ταμπέλα της λαϊκής τραγουδίστριας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι με ενοχλεί. Ίσα ίσα εκτιμώ πολύ και αγαπώ το λαϊκό τραγούδι, έχω μεγαλώσει με αυτό, αλλά έχω την ανάγκη να πω και άλλα είδη τραγουδιού.

Δηλαδή ποια είδη τραγουδιού θα θέλατε να πείτε;
Ροκ, τζαζ, ακόμα και ποπ τραγούδια. Ξέρεις, δε διαχωρίζω τα είδη τόσο πολύ. Με ενδιαφέρει το ίδιο το τραγούδι. Δηλαδή, αν είναι καλή η μελωδία και ο στίχος - γιατί για μένα εν αρχή ην ο λόγος - αυτό εμένα με καλύπτει. Δε με ενδιαφέρει σε ποιο είδος ανήκει ένα τραγούδι, αρκεί να είναι καλό και να ταιριάζει με το δικό μου γούστο και αισθητική.

Παρατηρείτε αλλαγές στην αντιμετώπιση του κοινού προς τους καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια;
Βέβαια! Παρατηρώ αλλαγές, γιατί οι καλλιτέχνες δεν είναι πια όπως παλιά που έπρεπε, για να γίνει κάποιος τραγουδιστής να έχει μια καλή φωνή. Τώρα πια, είναι το μόνο πράγμα που δεν ενδιαφέρει. Έχει μετατοπιστεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων των media που διαλέγουν τους τραγουδιστές στο οπτικό μέρος του θέματος και όχι το ακουστικό. Όπως καταλαβαίνεις, όταν βγαίνει κάποιος καλλιτέχνης και δεν τραγουδάει όπως πρέπει, ο κόσμος δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το ίδιο σοβαρά όπως στο παρελθόν. Τουλάχιστον, αυτό βλέπω εγώ.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας, πιστεύετε πως όσο περνάει ο καιρός θα υπάρξει περιθώριο εισροής νέων καλλιτεχνών στον χώρο ή έχουμε πέσει σε τέλμα;
Βγαίνουν πολλά νέα παιδιά, αλλά πιστεύω ότι δεν έχουν τα προσόντα που θα έπρεπε να έχουν για να αφήσουν το στίγμα τους στα μουσικά πράγματα. Ωστόσο, μπορώ να πω με σιγουριά, ότι υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά που αξίζουν και κάθονται στο σπίτι τους. Είναι αυτό που σου είπα πριν, ότι δεν ενδιαφέρει πια η φωνή. Εάν δεν έχουν όλο το «πακέτο» όπως λένε – και αυτή η έκφραση με θυμώνει, γιατί δεν καταλαβαίνω τι εννοούνε -, μένουν στο σπίτι τους και είναι κρίμα. Υπάρχουν εκπληκτικοί τραγουδιστές που δεν έρχονται στην επιφάνεια. Αντιθέτως, ακούγονται άνθρωποι που θα έπρεπε να μην πιάσουν ποτέ το μικρόφωνο. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι τραγουδιστές τραγουδούν όπως τραγουδάει το κοινό.

Ποια θεωρείτε ως την καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια της νέας γενιάς;
Δε μου έρχεται καμία στο μυαλό.

Στις 25 Φεβρουαρίου θα εμφανιστείτε στο Small Café του Πειραιά. Πείτε μας δυο λόγια για το πρόγραμμα. Πώς αισθάνεστε που θα τραγουδήσετε σε ένα μικρό χώρο στον οποίο έχουν εμφανιστεί αρκετοί συνάδελφοί σας;
Η αλήθεια είναι πως θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστώ σε έναν τόσο μικρό χώρο και μου φαίνεται κάπως παράξενο. Αλλά, από την άλλη μεριά, πιστεύω ότι ο κόσμος κάνει την ατμόσφαιρα και επειδή είναι πολύ μικρό και ζεστό το μέρος, πιστεύω ότι θα γίνει μια πάρα πολύ ωραία βραδιά. Ο κόσμος πλέον προτιμάει αυτούς τους μικρούς χώρους. Εκεί θα πω εκτός από τα δικά μου τραγούδια, εκείνα που αγαπάω και που θα ήθελα να τα είχα πει πρώτη. Τραγούδια που κάτι σημαίνουν για μένα, τραγούδια της ψυχής μου. Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και που θα συμμετέχουμε όλοι!

Παρατηρώντας τα σχόλια στο YouTube που αφορούν τα τραγούδια σας, βλέπω ότι λείπετε πάρα πολύ δισκογραφικά στους θαυμαστές σας. Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;
Κάτι ετοιμάζω, το οποίο δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο. Επειδή είναι πάρα πολύ περίεργα τα πράγματα στην αγορά με το θέμα των cd, των παραγωγών και των εταιριών, όλοι πιστεύω, έχουμε δίλημμα για το τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί, δε σου κρύβω ότι μπορεί να κάνεις μια πάρα πολύ ωραία δουλειά και να πάει στον βρόντο, γιατί δεν θα το πάρει χαμπάρι κανείς. Δεν ξέρω αν αυτά που ετοιμάζω θα προλάβουν να βγουν μέχρι το Πάσχα. Το Σεπτέμβριο θα κάνω κάτι θεατρικό που έχει σχέση με μουσική.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα θέλατε να διασκευάσετε άμεσα;
Υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια που μου αρέσουν και θα ήθελα να τα είχα διασκευάσει. Αλλά, ξέρεις, είναι δύσκολο να πάρεις ένα πρωτότυπο τραγούδι και να το διασκευάσεις. Πρέπει αυτός που θα το κάνει να είναι πολύ μάγκας.

Μοιραστείτε μαζί μας κάποιες ξεχωριστές για εσάς Απόκριες….
Τις πιο ξεχωριστές Απόκριες τις έχω περάσει σαν παιδί που ήμασταν στη Γερμανία, που ντυνόμασταν και παίρναμε τα φαναράκια κάνοντας διάφορα πάρτι. Σε αυτή την ηλικία ήμασταν ανέμελοι και θυμόμαστε καλά πράγματα. Για μένα ο Φεβρουάριος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας, αφού έχω και εγώ γενέθλια και η κόρη μου. Όπως καταλαβαίνεις, ο Φεβρουάριος είναι για εμάς μήνας γιορτής. Ως μεγάλη, άρχισα να διασκεδάζω τις Απόκριες από τότε που γεννήθηκε η Εβίτα, αφού μαζί της, χαίρομαι κι εγώ.

Θέλετε κλείνοντας να πείτε κάτι στους αναγνώστες του ΟΡΦΕΑ;
Θέλω να έχουν υγεία πάνω από όλα, γιατί παρόλο που ακούγεται κλισέ, χωρίς αυτήν δε γίνεται τίποτα. Επίσης, θέλω να τους πω να επιλέγουν σωστά τα τραγούδια που ακούν. Να είναι τραγούδια με αισθητική και ποιότητα. Να μην ακούν ό,τι σερβίρουν τα εκάστοτε κατευθυνόμενα μέσα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/9/1982 Πέθανε σε νοσοκομείο της Ρωσίας ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
17/9/1988 Παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη με τους Γιώργο Νταλάρα, Ανδρέα Κουλουμπή, Νικήτα Τσακίρογλου
18/9/1970 Πέθανε στο Λονδίνο ο αμερικανός κιθαρίστας Τζίμυ Χέντριξ (Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ), πιθανότατα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS