117 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
15.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Στη ζώνη του λυκόφωτος

Κατερίνα Κοφινά

THE RETURNED –SERIES ONE
(ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ)


Γράφει η Κατερίνα Κοφινά
Όχι δεν είναι αμερικανιά. Είναι μια Γαλλική σειρά  αξιώσεων  βασισμένη στη μυθολογία των ζωντανών νεκρών.


 Όλοι μας ξέρουμε την  επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά «THE WALKING DEAD».  Μόνο που στο «THE RETURNED» (Αυτοί που επιστρέφουν)  δεν έχουν κοινά σημεία με τους ανθρωποφάγους απέθαντους της Αμερικής.  Εδώ τα πράγματα διαφέρουν. Κατά πρώτο δεν τρώνε τους ζωντανούς. Τα σώματα τους δεν είναι σε αποσύνθεση και δεν προχωράνε σαν υπνωτισμένοι. Ετούτοι εδώ είναι κανονικοί άνθρωποι. Μιλάνε, περπατάνε, αισθάνονται. Αλλά δεν θυμόνται τον θάνατο τους. Επιστρέφουν στην μικρή πόλη που ζούσαν, χωρίς να ξέρουν ότι έχουν πεθάνει, η τι έκαναν πριν φτάσουν  εκεί. Φυσικά αν και έχουν περάσει χρόνια εκείνοι δεν έχουν μεγαλώσει από την στιγμή που έκλεισαν τα μάτια τους σε ετούτο τον κόσμο. Εδώ σε αυτή τη σειρά οι πεθαμένοι δεν αναζητούν έναν φόρο αίματος όπως αυτοί του «THE WALKING DEAD». Απλά διεκδικούν το δικαίωμα σε μια ζωή, όσο παράξενο και αν μας φαίνεται, φυσιολογική. Και από την άλλη μια θέση στην καθημερινότητα των δικών τους ανθρώπων. Εδώ ο φόβος  η ο τρόμος αν θέλουμε, της σειράς έχει να κάνει με τα πάνω κάτω που επιφέρει αυτή τους η εμφάνιση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην κάθε μια ιστορία από αυτές.  Μια νεαρή, για παράδειγμα, γυναίκα κάνει τις ετοιμασίες για την επερχόμενο γάμο της και εκείνη την στιγμή επιστρέφει ο πρώην αρραβωνιαστικός της. Και αυτό είναι το ανατριχιαστικό σε αυτή την σειρά. Το γεγονός δηλαδή ότι τι θα γινόταν στην ζωή μας, αν κάποια στιγμή επέστρεφαν σε αυτή οι αγαπημένοι μας νεκροί.
Είναι ένα πολύ καλό σεναριακό εύρημα αυτό. Γιατί από την μια οι ζωντανοί προσπαθούν  να ισορροπήσουν με αυτή την νέα κατάσταση, οι δε νεκροί με την διαφορετικότητα τους.


Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο φιλμ του Ρομπέν Καμπιγιό (2004) «LES REVENATS», αλλά η σειρά πηγαίνει ακόμα πιο πέρα. Στο ανθρώπινο δράμα που στήνεται γύρω από την ιδέα της απώλειας. Ανακαλύψτε την και αφήστε κατά μέρος το πνιγμένο στο αίμα «THE WALKING DEAD».

Get Adobe Flash player

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το παραμύθι της τέχνης λέει πάντα την αλήθεια
Διονύσης Σαββόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/10/1956 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη
16/10/1958 Πέθανε ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ
16/10/2003 Κυκλοφορεί από την Apple το iTunes με δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλον Windows 2000 και Windows xp