99 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
13.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Κατερίνα Κοφινά

THE CONJURING «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ»

Στη ζώνη του λυκόφωτος

Κατερίνα Κοφινά

THE CONJURING
«ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ»

Γράφει η Κατερίνα Κοφινά


Η ταινία "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ" παίχτηκε φέτος στο φεστιβάλ της Αθήνας "ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ" και είναι παρμένο μέσα από μια αληθινή ιστορία. Την ιστορία της οικογένειας Περόν.
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά. Και για να γίνει αυτό, θα πάμε στο ζεύγος Γουόρεν πρώτα. Η Λόρεν και Έντι Γουόρεν είναι οι πρώτοι διάσημοι κυνηγοί υπερφυσικών οντοτήτων και φαντασμάτων. Το ζευγάρι λέγεται πως είχε ερευνήσει πάνω από 3.000 υποθέσεις μέσα σε 40 χρόνια καριέρας. Πολλοί τους αμφισβήτησαν κι άλλοι τους πίστεψαν. Το ζευγάρι γνωρίστηκε από την εφηβεία, μιας και μοιραζότανε το ίδιο χάρισμα. Το να βλέπουν δηλαδή αύρες πεθαμένων, να ακούνε φαντάσματα, και περίεργους ήχους. Παντρεύτηκαν στα 17 τους και ξεκίνησαν να αναζητάνε υπερφυσικά φαινόμενα. Οι υποθέσεις τους ενέπνευσαν διάφορες ταινίες, τηλεταινίες, ντοκιμαντέρ, βιβλία. Οι ταινίες "THE AMITYVILLE HORROR" 1979, "THE HAUNTING IN CONNECTICUT" 2009, έγιναν χάρη στη φήμη αυτού του ζευγαριού. Και ας μη ξεχνάμε πως ενέπνευσαν έναν κινηματογραφικό χαρακτήρα. Αυτόν του μέντιουμ στην ταινία "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ" 1982 του σκηνοθέτη Τόμπ Χούπερ. Εφέτος λοιπόν η Λόρεν Γουόρεν είναι η μέντιουμ της ταινίας "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ" του σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν και με πρωταγωνίστρια την Βέρα Φαρμίγκα. Η ταινία θα δανείζεται στοιχεία από τις δυο πιο τρομακτικές υποθέσεις που εξερεύνησε το ζεύγος. Η μια είναι η υπόθεση της οικογένειας Λουτς και το σπίτι που αγόρασαν στο  Άμιτιβιλ κι η άλλη της οικογένειας Περόν η οποία ενέπνευσε το "THE CONJURING". Η υπόθεση του σπιτιού στο Άμιτιβιλ που οι Λούτς το αγόρασαν το 1975 σε πάρα πολύ φτηνή τιμή (αυτό μου θυμίζει την ιστορία πίσω από τον πρώτο κύκλο της σειράς AMERICAN HORROR STORY) έκρυβε ένα πολύ φρικιαστικό έγκλημα. Γιατί εκεί ο γιός της οικογένειας Ντε Φεό σκότωσε όλη του την οικογένεια πολύ βίαια. Και φυσικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα σε αυτό το σπίτι με αντίκτυπο τους Λούτς ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Τα έπιπλα κινιόντουσαν μόνα τους, ένα πρόσωπο τρομακτικό φανερωνόταν στο τζάκι και ένας παπάς που κλήθηκε να κάνει αγιασμό έφυγε κακήν κακώς από μια φωνή που του έλεγε να φύγει γρήγορα. Στους Περόν η οικογένεια είχε άλλο πρόβλημα.  Ένα πνεύμα με το όνομα Μπαθσίμπα ήταν μια γυναίκα που την είχαν κατηγορήσει άδικα για μαγεία και ότι έφταιγε για το θάνατο ενός μωρού. Στοίχειωνε λοιπόν το σπίτι αυτό και έδειχνε να πειράζει μόνο την μητέρα της οικογένειας, που την έβλεπε ανταγωνιστικά για την θέση της οικοδέσποινας. Στο "ΚΑΛΕΣΜΑ" την μητέρα Περόν την κάνει η εξαιρετική Λίλι Τέιλορ, που τρομοκρατείται και καλεί τους Γουόρεν να την βοηθήσουν. Αν δείτε λοιπόν το φιλμ θεωρώ πως η δουλειά του σκηνοθέτη είναι πολύ καθώς πρέπει και το θρίλερ αξιόλογο και πολύ τρομακτικό. Δείτε το σαν μια κλασική ιστορία κακών φαντασμάτων, κάποιο κρύο βράδυ δίπλα στο τζάκι.

Get Adobe Flash player

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γράφω τραγούδια για ανθρώπους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν το μουσικό αποτέλεσμα των συνθέσεών μου χωρίς να τους κατατάσσω σε κατηγορίες. Τα καλά τραγούδια μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας και στόχος μου είναι να καταφέρνω να γράφω καλά τραγούδια χωρίς ταμπέλες.
Γιώργος Σαμπάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων