130 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
24.06.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο τύπου εκδήλωσης

24.02.2012, Κύτταρο | 1ο Music Highway Festival

Μουσικές εκδηλώσεις

Ορφέας

“Ο Tom Waits με τα κλαρίνα” … και εγένετο το 1ο (και…αποκριάτικο!!) Music Highway Festival!!!
Η αγάπη για τη μουσική φυσικά υπήρχε. Η πίστη στην αξία της εγχώριας σκηνής υπήρχε επίσης. Υπήρχε τέλος μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμός να διοργανωθεί ένα μουσικό γεγονός, στο οποίο θα βρεθούν μαζί κάποιες από τις πολύ αξιόλογες μπάντες της ελληνικής σκηνής, οι οποίες να συνδέονται μεταξύ τους μουσικά, αλλά όχι μόνο. Κυρίως να έχουν ως κοινό σημείο τη θέληση να παρουσιάσουν τη μουσική τους μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας, η οποία παρά τους δύσκολους και περίεργους καιρούς που διανύουμε, να είναι προσηλωμένη και να έχει ως πρωταρχικό της στόχο την ποιότητα του αποτελέσματός της.  
Αυτό που έλειπε ήταν η τελική ιδέα για το ποια θα είναι η μορφή του όλου εγχειρήματος. Τη λύση έδωσε τελικά ο στίχος του Πάνου Ηλιόπουλου, τραγουδισμένος από τον Παύλο Σιδηρόπουλο. “Ο Tom Waits με τα κλαρίνα…”
Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν μια βραδιά στην οποία θα συναντηθούν επί σκηνής οι δύο μεγάλες παραδόσεις που έχουν διαμορφώσει τους περισσότερους από εμάς σαν άτομα, αλλά κυρίως σαν μουσικούς και μουσικόφιλους, η γενικότερη δυτικο-ευρωπαϊκή και η εγχώρια, ελληνική παράδοση. Μια βραδιά, όπου τα blues και το rock ‘n’ roll θα συναντήσουν το δημοτικό τραγούδι, μια βραδιά – πείραμα όπου οι ήχοι θα μπερδευτούν μεταξύ τους για να δώσουν ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα, μια βραδιά, όπου ο Johnny Cash θα βρεθεί και θα τζαμάρει με το ηπειρώτικο κλαρίνο.
Τελικά, η στιγμή να πραγματοποιηθεί η βραδιά αυτή έφτασε. Το 1ο Music Highway Festival είναι γεγονός. Music Highway, καθώς ελπίδα όλων είναι να αποτελέσει το φεστιβάλ μια “λεωφόρο” όπου θα συναντηθούν, θα διασταυρωθούν, θα αλληλεπιδράσουν  και θα ενωθούν διαφορετικοί ήχοι και εικόνες και που θα οδηγήσει σε νέους, όμορφους, μουσικούς κόσμους.  Οι Effigy, οι Big Nose Attack, οι Mr. Highway Band και οι V.I.C (Villagers of Ioannina City) είναι οι μπάντες που θα ντύσουν με τη μουσική τους τη βραδιά. Στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, το ταξίδι του Music Highway Festival θα ξεκινήσει με την ευχή να αποτελέσει μια ιδιαίτερη στιγμή στα μουσικά δρώμενα και να μας κρατήσει συντροφιά και τα επόμενα χρόνια.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
1ST Music Highway Festival
Mr.HIGHWAY / VIC /BIG NOSE ATTACK/ EFFIGY
ΕΙΣΟΔΟΣ:10 € (με μπύρα)
ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κατάγομαι από μια οικογένεια που έζησε την τουρκική εισβολή και έχασε τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον αρκετά φτωχό – ασχέτως αν στην πορεία οι γονείς μου ορθοπόδησαν και προχώρησαν. Όσο κι αν μεγαλώσεις, τα βιώματά σου δεν σε εγκαταλείπουν. Δεν έχω χάσει λοιπόν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Βιώνω απόλυτα αυτό που συμβαίνει γύρω μας
Μιχάλης Χατζηγιάννης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

25/6/1998 Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός, τραγουδίστρια και μέλος του γκρουπ Νοστράδαμος Ρένα Παγκράτη
25/6/2009 Πέθανε από καρδιακή ανακοπή στο Los Angeles ο "βασιλιάς της ποπ" Michael Jackson

ΤΥΧΑΙΑ TAGS